Parlatma işi Serdar Ortaç'a kaldı: Muhteşemiz, daha iyisi yapılamazdı

Yandaş ünlü Serdar Ortaç, "Başkan Erdoğan, tüm dünyanın takdirini topladı, herşeyin en doğrusu yaptı" dedi.

Parlatma işi Serdar Ortaç'a kaldı: Muhteşemiz, daha iyisi yapılamazdı

AKP’nin yayın organlarından Sabah gazetesi, koronavirüs salgını sonrası iktidarın sağlık sistemini ve ekonomi politikalarını güzelletmek için Serdar Ortaç’ı buldu.

Sabah muhabiri Tuba Kalçık, AKP’ye ve Erdoğan’a olan hayranlığını her seferinde dile getirmesiyle bilinen ve Ahmet Kaya’ya yaptığı saldırıyla hatırlanan Ortaç’ı “son dönemde yaşadığı zorluklar” nedeniyle aradığını belirtti.

Kalçık’ın aktardığına göre, ödemelerinin çok olduğunu, bu yüzden de zorlandığını söyleyen Ortaç, “Halkbank’tan kredi de çekmiştim ama Allah razı olsun yöneticilerimizden, onlar sayesinde kamu bankasından aldığım kredim Haziran’a kadar ertelendi. Bankaya dilekçe verdim ve kredimi ertelediler. Aynı özveriyi özel bankalardan da bekliyorum. Müşterilerine böyle yaklaşmaları gerekiyor. Başkan Erdoğan’ın özel bankalara eleştirisine sonuna kadar katılıyorum. Özel bankalar şu an elini taşın altına koymayacaksa ne zaman koyacak? Bakın Halkbank, hem faizi uygun oranda verdi, hem de erteledi.” dedi.

Türkiye sağlık alanında ne kadar başarılı olduğunu da dünyaya bir kere daha gösterdiğini öne süren Ortaç, “Şehir hastanelerimizle, sağlık alanındaki başarılarımızla ne kadar övünsek az. Başkan Erdoğan, tüm dünyanın takdirini topladı. Geçmişte bazıları diyordu ya ‘Ne gerek var bu kadar çok yataklı hastanelere?’ diye. Bakın işte ne kadar gerekliymiş şimdi çok daha iyi anladık. Muhteşem bir noktadayız sağlık alanında. Bundan daha iyisi yapılamazdı. Geleceği okuyarak bu projeleri hayata geçirdiler. Şehir hastanelerine itiraz edenlerin ne kadar haksız olduğunu herkes görüyor. Başkan Erdoğan her şeyin en doğrusunu yaptı. Buradan tüm sağlık çalışanlarımıza da Sağlık Bakanımıza da çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sabah gazetesi ekonomik krizin milyonlarca emekçiyi derinden etkilediği geçtiğimiz yıl da Ortaç’ı sayfalarına taşımıştı. Ortaç, bu röportajında “İnsanlar tüp gaz kuyruğuna girerdi. Ben hatırlıyorum o eski dönemleri. Şimdi çok şükür bunları yaşamıyoruz. Biraz şükretmeyi bilmeliyiz.” demişti.