'Pandemi döneminde kullanılmayan ulaştırma projeleri için 1,5 milyar ödendi'

Devlet Planlama Teşkilatı'nın eski planlama uzmanı Prof. Dr. Uğur Emek, KÖİ projelerine ilişkin yaptığı açıklamada, pandemi döneminde kullanılmayan ulaştırma projelerinde firmalara 1,5 milyar TL ödendiğini belirtti.

'Pandemi döneminde kullanılmayan ulaştırma projeleri için 1,5 milyar ödendi'

Başkent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı ve eski Devlet Planlama Teşkilatı planlama uzmanı Prof. Dr. Uğur Emek, son yıllarda artan Kamu-Özel-İşbirliği (KÖİ) projelerine ilişkin konuştu.

Cumhuriyet‘ten Şehriban Kıraç’a açıklamalarda bulunan Emek, KÖİ sözleşmelerinin parasal büyüklüğünün yüzde 78’inin 2008 yılı sonrasına ait olduğunu söyledi.

İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Akkuyu Nükleer Santralı ve şehir hastaneleri dahil yapılan bu projeleri kullansın ya da kullanmasın yurttaşa da büyük fatura çıktığına dikkat çeken Emek, 150 milyar dolarlık bu garantilerin 81 milyarının şehir hastanelerinde kesinlikle vergi mükellefleri tarafından, diğerlerininse kullanıma bağlı olarak hizmet kullanıcıları ve vergi mükelleflerince ödeneceğini kaydetti.

Emek, pandemi süresinde 4 ay boyunca kullanılmayan ulaştırma projelerinde firmalara 1,5 milyar TL ödendiğine dikkat çekti.