Öztrak: Madem faizi bu kadar artıracaktınız bu kadar para ve adamı niye harcadınız?

"Bu faizle yatırım olmaz, millete iş aş verilemez. Borç batağındaki esnaf ve KOBİ'ler tamamen yalnız. 10 milyon işsiz sayısı daha da artacak."

Öztrak: Madem faizi bu kadar artıracaktınız bu kadar para ve adamı niye harcadınız?

CHP Sözcüsü Öztrak, Kılıçdaroğlu’na tehdit mektupları yazan organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı gündeminde “Mafyanın arkasına pısıp siyaset yapmak rezilliktir” değerlendirmesini yaptı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkezi’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak’ın açıklamaları şöyle:

“Ülkemiz derin bir devlet krizini yakıcı bir ekonomik krizle yaşıyor. 142 yıllık anayasal düzenimiz, 74 yıllık çok partili demokrasimiz tek adam parti devleti tarafından yerle bir ediliyor. Adalet çöktü, ekonomi çöktü, kurumlar çöktü. Her şeyden önemlisi ahlak çöktü. Bu kadar yozlaşmayı bu topraklar daha önce yaşamamıştı. Devlet krizi o kadar büyük ki hükümet ve ortakları mafya bozuntularının arkasına saklanarak siyaset yapar oldu. Siyasette rekabet, tartışma, polemik olur. Ama bir hukuk devletinde organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen bir mafya bozuntusu değil ana muhalefet partisi liderini herhangi bir siyasi parti liderini tehdit etmeye cüret edemez. Ederse siyaset kurumu topyekün tepki göstermek zorundadır.”

MHP EŞKİYAYA SAHİP ÇIKIYOR

“Sarayın ortağı eşkıyaya yol arkadaşım diyerek sahip çıkıyor. Yaşadığımız bu süreç geçtiğimiz günlerde eski polis şeflerinin mafya liderine geçmiş olsun ziyaretinde çektirip basına servis ettikleri fotoğrafların yeni bir Susurluk projesinin habercisi olabileceğini düşündürüyor. 1990’ların karanlık filmlerinin bir defa daha vizyona girmesine izin verirseniz iki elimiz yakanızda olur. Koalisyonun küçük ortağı mafyaya sahip çıkıyor, büyük ortağının ne diyeceğini millet merakla bekliyor. AK Parti liderinin sesi çıkmıyor. Her konuda ahkam kesen, soruşturma başlatan atanmış içişleri bakanı, adalet bakanı nerede? Bu sükut herhalde ikrardan geliyor. Anayasal düzene saldırı nedeniyle resen harekete geçmesi gereken cumhuriyet savcıları ortada yok. Savcı suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıyor, onu da AK Parti grup başkanvekili açıklıyor. Ülkede tuz koktu.”

“Sarayın bir YİK üyesi tövbede bulunalım diyor. Dün ekranlara çıkan bir başka YİK üyesi ‘ben, cumhurbaşkanı ve adalet bakanı adaletten yanayız, adil yargılama istiyoruz, hakimler yanlış yapıyor’ diyor. Bunlar ne biçim iktidar. Adalet bakanı HSK başkanı. Sayın bakan neden bu yanlışları HSK gündemine getirmemiş.”

“Sarayın hoparlöründen demokrasi, hukuk sesleri yükselirken, saray mafya bozuntusunu ve ona sahip çıkan ortağına ses çıkarmıyor. O kadar çok tövbe bozdular ki kimsenin inanacak hali kalmadı.”

FAİZ KARARI

“Erdoğan ‘2 gün önce yüksek faize yatırımcımızı ezdirmemeliyiz’ dedi. Dün Merkez Bankası faizi 475 baz puan, yüzde 15 artırdı. Bunu çıkmış acı reçete olarak söylüyor. Yüzde 15 faiz Sudan, Angola, Gana’da var. Madem faizi bu kadar artıracaktınız bu kadar para ve adamı niye harcadınız?”

“Saray ahalisi başta olmak üzere şatafattan vazgeçilseydi, mali fon delik değişik edilmeseydi, ayakları yere basan bir programı izlenseydi böyle yüksek faiz artışına bu kadar acı ilaç içirmeye ihtiyaç olur muydu? Bu faizle yatırım olmaz, millete iş aş verilemez. Borç batağındaki esnaf ve KOBİ’ler tamamen yalnız. 10 milyon işsiz sayısı daha da artacak.”

“Dün küresel borçlanma raporu açıklandı. Türkiye’deki borcun milli gelire oranı yüzde 160’a ulaşmış G20’nin en yüksek borç yüklerinden birisi bizim milletimizin omzunda. Bu faizle faiz baronları ve Londra’daki bir avuç tefeci bayram edecek.”

ACI REÇETE MİLLETE

“Millete gelince acı reçete diyorlar, öbür tarafta ihale dağıttıkları yandaş müteahhitlere 13 milyar garanti parası ödüyorlar. Sarayın destek dediği faizle borç vermek.”

“Bizi dinlemediniz bari akrabanız olan ATO başkanını dinleyin ensafa ödeme yapın. Kredileri 2 yıl faizsiz erteleyin. Esnafın elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödeyin.”

“Çiftçilerin borcu da gırtlağı aşmış. Çiftçinin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine borçlarını yapılandırın, faizlerini silin, dedik. O irade bunlarda yok.”

“Tek bildikleri algı yönetmek. Anadolu Ajansı’na gidip çiftçinin borçları yapılandırılacak diye haber yaptırıyorlar. Torba yasaya bakıyoruz böyle bir şey yok.”

“Buğdayda ithalat rekor bizde. 17 yılda 18 milyar dolar ödemişiz. 1 ayda ekmeğe 2 kez zam yapıldı.”

BEŞ MASKE DAĞITAMAYAN DEVLET

“Hastanelerde yer yok. Devlet hastanelerinde ilaç sorun. 5 maskeyi dağıtamayan devlet 250 TL öde test yaptır, diyor.

Halkın yüzde 48’i geliriyle sadece beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bu hale düşürdüğünüz mllete kemer sık diyorsunuz. Millet sizi ilk sandıkta evinize gönderecek.

Defalarca söyledik, bütüncül, güçlü bir programı milletin önüne getirin, dedik. Faiz artırıp, damadı işten atmakla ekonomideki sorunlar çözülmez, dedik.

Sonunda Erdoğan çıktı, ‘Vites yükseltmez yetmez, araç değiştirmek gerek’ dedi. Katılıyoruz.

(Arınç’ın ‘Osman Kavala ve Demirtaş’ açıklaması) Arınç’ın bu açıklamaları saraydan onay almadan yaptığını düşünmüyorum. Bunlar toplumun gazını almak için tuluat değilse şunu gösteriyor: Artık Cumhur İttifakı’nın içinde vekalet savaşları başlamıştır.

Damat görevden ayrılırken ‘at izi it izine karıştı’ demişti. Gerçekten kimin ne dediği belli değil.

(MHP Başkanvekilinin CHP’nin Çakıcı ile ilgili sözlerine ‘Demirtaş’a sahip çıkmak rezilliktir’ sözleriyle karşılık vermesi) Asıl rezillik mafyanın arkasına pısıp siyaset yapmaktır.”