Özgür Özel'den 'düzeltme': Devrim, ihtilal, sokak lafları yanlış

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Nagehan Alçı'nın kendisi için de öne sürdüğü "Devrim istiyorlar" iddiasına "düzeltme" yaptı. Özel, "Öyle devrim, ihtilal, sokak lafları yanlış." dedi.

Özgür Özel'den 'düzeltme': Devrim, ihtilal, sokak lafları yanlış

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Türk Devleti gelir, saat gibi işlemeye başlar” ifadesi sonrası başlayan ‘darbe’ tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, ‘Özgür Özel’den gelen telefon’ başlıklı yazısında, bir önceki yazısına atıfta bulunarak “Manşet atacak olursak, askeri darbe değil ama bir devrim istiyorlar, dedim. Bu iki ismin de CHP’nin ulusalcı değil solcu kanadından olduğunu da hatırlattım. Yani TSK ile arası iyi olan CHP’lilerden değiller.” ifadelerini kullandı.

Yazısının üzerine Özgür Özel’in aradığını belirten Nagehan Alçı, CHP’li Özel’in, “Kesip biçerek başka yere çekme gayretleri kasıtlı. Bunlar suni gündem yaratma çabaları Nagehan Hanım” dediğini aktardı.

Nagehan Alçı, CHP’li Özel’in açıklamalarına yer verdiği yazısında şunları kaydetti:

“Konu benim işaret ettiğim devrim hayaline gelince ise…

‘Nagehan Hanım özellikle o konuyu belirtmek istiyorum… Asla öyle bir devrim hayalim yok. Ben demokratik yolla yani sandık yoluyla barışçı siyasal değişim istiyorum. Ben sokakların karışması yoluyla gelecek kanlı bir devrimin ülkeye fayda getireceğine inanmıyorum. O anlamda devrimci değilim. Hepimiz demokrat olmak zorundayız. O konuşmada da anlatmaya çalıştım. Bugünkü düzen toplumun bunu değiştirme isteği ile sandıkta değişecek. Öyle devrim, ihtilal, sokak lafları yanlış. Bu adaletsizlik ve bu ekonomik çöküşe karşı insanlar zaten tepkilerini demokratik yollardan koyacaklar.”