Özgür Özel'den bakanlara: Aklınızı başınıza alın, insan içine çıkamazsınız

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bakan Varank ve Bakan Kurum'a seslendi, "Türkiye'nin 81 ilinde konuşmaya başladığınızda sizi konuşturmazlar." dedi.

Özgür Özel'den bakanlara: Aklınızı başınıza alın, insan içine çıkamazsınız

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, CHP’li belediye başkanlarının dün Ankara’da düzenlenen “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisini” terk etmesine ilişkin konuştu.

Söz konusu toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un atanmış bakanlar olduğunu söyleyen Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 4 milyon 700 binin üzerinde seçmenin oyuyla göreve geldiğini belirtip “İmamoğlu’na dün yapılan saygısızlık 16 milyon İstanbullu’ya, belediye başkanlarımıza yapılan saygısızlık 82 milyona yapılmıştır. Kayyumların o toplantılarda bulunması da demokratik değildir. Varank ve Kurum’a söylüyoruz; eden bulur.” dedi.

İki bakana yönelik uyarıda bulunan Özel, “Kendinize sağlanan o imkanlarla, size verilen mikrofonda karşınızda her birisi de birer ev sahibi olan belediye başkanlarımıza yaptığınız saygısızlığa cevap verirsek insan içinize çıkamazsınız. Türkiye’nin 81 ilinde konuşmaya başladığınızda sizi konuşturmazlar. Aklınızı başınıza alın, haddinizi bilin, CHP ile alay etmeyi, belediye başkanlarımıza karşı saygısız tutum takınmayı bundan sonra aklınızdan geçirmeyin. Herkes haddini bilecek. Belediye başkanlarımızı, ellerinde bulundurdukları saray gücüyle kimse ezmeye kalkmasın.” ifadelerini kullandı.