Özgür Özel: Erdoğan ve bakanlar neden karantinada değil?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan ve bakanların birkaç gün önce yurt dışından döndüğünü hatırlattı, neden karantina işlemine alınmadıklarını sordu.

Özgür Özel: Erdoğan ve bakanlar neden karantinada değil?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında koronavirüs gündemiyle ilgili konuştu.

Özgür Özel dün yaşamını yitiren Kovid-19 hastasına tanının geç konulduğuna ilişkin bilgilerin olduğunu söyledi. Yaşamını yitiren 89 yaşındaki yurttaşın ismini bildiklerini ve sözkonusu kişinin oğlunun bir doktor olduğunu ve test kitinin yurtdışından getirildiği bilgisi olduğunu dile getirdi.

Özel yaşamını yitiren kişiye tahlilin çok geç yapıldığı bilgisinin de kendilerinde olduğunu belirterek Sağlık Bakanlığı’nı bu konuda şeffaflıkla bir açıklama yapmaya çağırdı.

“SARAY’A VİRÜS BULAŞTIRMASIN KİMSE”

Karantina uygulaması için de konuşan Özel, “Sayın Erdoğan Brüksel’den pazartesi günü döndü, birlikte dünya kadar bakan da vardı. Bunları takip eden gazeteci arkadaşlarımız var. Bugün Çankaya Köşkü’nde toplantı yapıyorlar. Saray’ı Erdoğan’ın evi olarak kullandıkları için bir karantinaya almış durumdalar. ‘Sarayımıza virüs bulaştırmasın kimse’ diye tedbir alınıyor. Ama yurtdışı gezisine katılmış olan Erdoğan’a, bakanlara, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a, diğer bürokratlara 14 gün kuralı işlemiyor. Bu sağlık kuralları işleyecekse herkese işleyecek.” ifadelerini kullandı.