‘Özgecan ve Emine Bulut gibi ölmek istemiyorum'

Boşandığı erkeğin sistematik işkencesine maruz bırakılması sonucu ağır yaralanan Hatun Koç, açılan davanın duruşmasında "Özgecan ve Emine Bulut gibi ölmek istemiyorum" dedi.

‘Özgecan ve Emine Bulut gibi ölmek istemiyorum'

Mersin’in Toroslar İlçesine bağlı Arpaç Sakarlar Mahallesi’nde 27 Mayıs 2019’da, Hatun Koç’u sistematik şiddete maruz bırakarak ağır yaralayan Özkan Yarbi’nin yargılandığı davanın ilk duruşması Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Koç koltuk değnekleri yardımıyla gelirken, tutuklu sanık Yarbi ile avukatlar hazır bulundu.

Kimlik tespiti ardından başlayan duruşmada savunma yapan sanık Yarbi, olayın nasıl gerçekleştiğini anlatarak, Koç’un kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü. Yarbi, “Öldürme niyetim yoktu. 7 buçuk aydır cezaevindeyim. Yaptığımdan dolayı pişmanım, özür diliyorum” dedi.

Koç, evlendikleri günden bu yana sürekli şiddet gördüğünü, doğumdan 15 gün sonra dahi kendisini kemerle dövdüğünü anlattı. Boşanması ardından şiddetin devam ettiğini kaydeden Koç, “Ailemi sürekli tehdit ediyordu. Ailem zarar görmesin diye barışıyordum. Olay günü bizi pikapla aldı. Bana, ‘gel yeniden barışalım’ dedi. Ben de barışmak istemedim. Bana, ‘son sözün bu mu?’ diye sordu. Araçta silah olacağını düşünmedim. Aracı ıssız yere sürdü. Ben de araçtan inmek istedim, kapıyı açtım. Bunun üzerine durunca araçtan inerek karşı kaldırıma kaçtım. Arkamdan ‘sana çiçek aldım ama değmezmişsin’ diye bağırdı. Durup arkama bakınca pompalı tüfeği çıkartarak ateş etti. Ayağımdan vuruldum. Sakat kaldım. Sürünerek iş yapıyorum. Çok korkuyorum. Özgecan ve Emine Bulut gibi ölmek istemiyorum” diye konuştu.

20 DEFA ŞİDDET DAVASI AÇILMIŞ

Avukatlar, sanığın Koç’a şiddet uyguladığına dair 2013’ten itibaren 20 dosyasının olduğunu ancak hepsinde de ceza indirimi verilerek tutuklanmadığını belirtti. Avukatlar, sanık hakkında “kasten yaralama” suçundan savcının ceza istediğini ancak “tasarlayarak insan öldürmeye teşebbüs” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, önceki dosyaların incelemesi, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 10 Mart’a erteledi.