Özer Elektrik işçilerine Sınıf Tavrı'ndan destek ziyareti

Sınıf Tavrı heyeti tarafından, Kocaeli Dilovası'nda bulunan Özer Elektrik'ten atılan işçilere dayanışma ziyaretinde bulunuldu.

Özer Elektrik işçilerine Sınıf Tavrı'ndan destek ziyareti

Gebze Dilovası’nda kurulan bulunan Özer Elektrik bünyesinde işçilerin sendikalaştıkları için işten atılmalarının üzerinden 32 gün geçti. İşten atılan işçiler fabrika önündeki direnişlerine ara vermeksizin sürdürüyor. DİSK’e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası üyesi olan 10 işçi, bugün de fabrikalarının önünde “anayasal haklarını” savunurken, işçileri Sınıf Tavrı heyeti ziyaret etti.

Sınıf Tavrı heyeti tarafından, Kocaeli Dilovası’nda bulunan Özer Elektrik’ten atılan işçilere dayanışma ziyaretinde bulunuldu. Heyetin ziyareti sırasında konuşan işçiler, DİSK Birleşik Metal İş sendikasına üye oldukları için işten atıldıklarını ve 32 gündür iş yeri önünde direnişe geçtiklerini söyledi. Sınıf Tavrı işçilerin sorunları hakkında sohbet ederken, Özer Elektrik işçilerinin mücadelesini büyütmek için mücadele edeceklerini ve sonuna kadar işçilerle dayanışma içinde olacağını söyleyerek ziyareti sonlandırdı.

İŞTEN ATMAK YETMEDİ GÖZALTINA ALDILAR

32 gün önce direnişleri başlayan işçiler, firmada çoğunluk sağlandıktan sonra işten atıldılar. Çoğunluk başvurusunun ardından haksız bir biçimde işlerinden atılan işçiler, fabrika önünde direniş başlattıkları için de polisin saldırısına uğramıştı. İşçiler gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılırken, direnişlerine devam ettiler.