Özel hastanenin kapısının önünde fenalaşan ve müdahale edilmeyen yurttaş hayatını kaybetti!

Kocaeli'de özel bir hastanenin önünde fenalaşarak yere yığılan ve dakikalarca can çekişen yurttaşa hastane personelinin hiçbir müdahalede bulunmaması büyük tepki çekti.

Özel hastanenin kapısının önünde fenalaşan ve müdahale edilmeyen yurttaş hayatını kaybetti!

Olay, Kocaeli’nin Gebze ilçesi Güzeller Mahallesi Yeni Bağdat Caddesi’nde bulunan Özel Merkez Hastanesi’nin önünde meydana geldi.

Hastanenin önünde fenalaşarak yere yığılan yurttaş dakikalarca can çekişti. Hastanenin kapısının önündeki olaya doktorların, personelin hiçbir müdahalede bulunmaması büyük tepki çekerken olay yerine gelen 112 ekiplerinin müdahale ettiği yurttaş hayatını kaybetti.

İddiaya göre, 60 yaşındaki Sebahattin Duru isimli yurttaş fenalaşarak bir anda yere yığıldı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar hemen fenalaşan Duru’nun yardımına koştu.

Vatandaşlar, hastane personeline bağırarak yardım istedi. Hastane personeli ise Duru’nun hastanede olmadığı için müdahale edemeyeceklerini söyledi. Çevredekiler daha sonra cep telefonları ile bir yandan o anları görüntülerken, diğer yandan da 112 Acil Yardım hattını arayarak yardım istedi.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansta yapılan tüm müdahalelere rağmen Duru kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Duru’nun cenazesi otopsi incelemesi için morga kaldırıldı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi incelemelerinde Duru’nun kalp krizi sebebiyle ile hayatını kaybettiği belirlendi.

Yaşanan olayın gündeme gelmesinin ardından Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.