ÖZEL HABER | Libya'da Türk işçiler alıkonuldu: Konsolosluk sessiz!

Libya'da çalışan bir grup Türk işçi, bulundukları araçtan yol kontrolü sırasında indirilip bilinmeyen bir yere götürüldü. Alıkonulan işçilerden Ahmet Çeliktaş'ın kardeşi Deniz Çeliktaş, ağabeyinden yaklaşık 20 gündür haber alamadıklarını söyledi.

ÖZEL HABER | Libya'da Türk işçiler alıkonuldu: Konsolosluk sessiz!

HABER MERKEZİ

Libya’nın Zaviye kentinde Türk işçilerin General Halife Hafter güçleri tarafından alıkonulduğu öğrenildi.

Edindiğimiz bilgiye göre Zaviye’ye bağlı Sabratha’da seyir halinde olan işçilerin bulunduğu araç, Hafter güçleri tarafından durduruldu. İşçiler,  yapılan kimlik kontrolü sonrası araçtan indirilerek belirsiz bir yere götürülmek üzere alıkonuldu.

Yaklaşık 20 gündür kendilerinden haber alınamadığı belirtilen işçilerin durumuyla ilgili ne konsolosluktan ne de siyasilerden sağlıklı bir bilgi alınabildi.

Alıkonulan işçilerden olan, memleketi Trabzon’dan Libya’ya giden Ahmet Çeliktaş’ın kardeşi Deniz Çeliktaş Manifesto’ya ulaştı. Çeliktaş şu ifadeleri kullandı:

“Ağabeyim Libya’da lokantada çalışıyordu. En son 2 buçuk ay önce Türkiye’ye gelmişti.  ‘Gitme, durumlar karışık’ dedik, ‘bir şey olmaz’ dedi ve gitti. WhatsApp’tan mesajlaşıyorduk. İnternet sağlıklı olmadığı için birkaç gün yazışamadığımız oluyordu. Ancak 3 gün 5 gün 1 hafta 20 gün derken haber alınamaz oldu. Sonra orada birlikte yaşadıkları yerdeki bir arkadaşı haber verdi, ‘Ahmet’i Hafter güçleri kaçırmış’ diye.”

Ağabeyi Ahmet Çeliktaş’ın  en son sözkonusu arkadaşını arayıp ‘Beni minibüsten indirdiler, içeri alıyorlar’ dediğini ve telefonun kapandığını öğrendiklerini belirten Deniz Çeliktaş,  ağabeyiyle birlikte Adana ve Hatay gibi illerden giden bir grup işçinin de alıkonulduğunu öğrendiklerini söyledi.

Olayın Libya’daki konsolosluğa da iletildiğini ancak ‘bakacağız, araştıracağız’ gibi yanıtlar alındığını dile getiren Çeliktaş, bunun yanı sıra konuyu iktidar ve muhalefetten milletvekillerine de ulaştırdıklarını ancak henüz bir ilgi gösterilmediğini ifade etti.

Ağabeyinin akıbetiyle ilgili endişeli olduğunu dile getiren Çeliktaş, “Bir savaş durumu var. Ne için kaçırıldılar, ölüler mi diriler mi, ne isteniyor bilmiyoruz” diye konuştu.