ÖZEL HABER | Kargo sektöründe büyük risk: PTT çalışanının testi pozitif çıktı!

PTT çalışanları seslerini sosyal medyada duyurmak için "PTT personeli güvende değil" mesajları paylaştılar; ancak herhangi bir önlem alınmadığı gibi yoğun bir çalışma temposuna da maruz kalındı ve korkulan oldu.

ÖZEL HABER | Kargo sektöründe büyük risk: PTT çalışanının testi pozitif çıktı!

Dünyayı ve Türkiye’yi saran koronavirüs salgını için pek çok sektörde önlem alınırken; kurye, kargo ve posta sektöründe ise bir kısıtlamaya gidilmedi. Üstelik Kurumlar Vergisi’nin ödenmesi için PTT  şubeleri işaret edildi. Bankalar kendi şubelerinde kısıtlamaya giderken, banka işlemleri de büyük oranda PTT’ye yığıldı.

PTT çalışanları seslerini sosyal medyada duyurmak için “PTT personeli güvende değil” mesajları paylaştılar; ancak herhangi bir önlem alınmadığı gibi yoğun bir çalışma temposuna da maruz kalındı ve korkulan oldu.

Manifesto, PTT’nin İş Sağlığı Güvenliği uyarısı olarak gönderdiği e-postaya ulaştı. Gönderide kargo kısmı dış giden biriminde çalışan firma personelinin İstanbul’da bir Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtildi. Açıklamada, personelin hastanede gözetim altında tutulduğu belirtilirken; çalışanların risk altında olduğu da itiraf edildi.

PTT Genel Müdürlüğü ise dün gönderdiği genelgede Cumhurbaşkanlığı’nın genelgesine atıfta bulunularak; kamu hizmetlerinin aksatılmayacağı şekilde asgari sayıda personelle çalışılacağı duyuruldu.