Özdemir: Ligi ne yapıp ne edip oynatmak istiyoruz

Sağlık Bakanı “Biz Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı olarak direkt hiçbir şeyinize karışmayız. Siz özerk bir federasyonsunuz. Kararınızı alırsınız” dedi.

Özdemir: Ligi ne yapıp ne edip oynatmak istiyoruz

TFF Başkanı Özdemir’den canlı yayında lig maçlarının akıbetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada liglerin başlangıç takvimiyle ilgili konuştu. Özdemir, “Biz sağlık şartları çerçevesinde bu ligi ne yapıp yapıp oynatmak istiyoruz. Basketbol ve voleybol bizden farklı, onlar salon sporu yapıyorlar. Basketbolda sadece 2 takım oynamak istemiş. Bizde öyle değil ki. Nerdeyse 11-12 takım futbol oynamak istiyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Özdemir liglerin başlangıç takvimiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Maçların seyircisiz oynanacağını ancak Temmuz ayında seyirci alınabileceğini belirten Özdemir, basketbol, voleybol ve hentbol liglerinin iptaliyle ilgili, “Onlar salon sporu yapıyorlar, biz açık havada oynuyoruz. Hem de onlar oynamak istemiyorlar, biz oynamak istiyoruz” diye konuştu.

Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Özdemir’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bu bizim kendi başımıza aldığımız bir karar değil. Futbol olarak Avrupa’dan kopmamız söz konusu değil. Bütün çalışmalarımızı UEFA ile danışarak yapıyoruz. Bütün profesyonel arkadaşlarımız UEFA’da çeşitli kurumlarda görev alıyorlar. UEFA’nın görüşleri bizim için önemlidir. UEFA “Yapılabilirse, bu maçları oynayabilirseniz Temmuz sonuna kadar tamamlayın. Ben de UEFA olarak Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi maçlarını Ağustos ayında yapayım”

“UEFA’nın burdaki görüşü bizim için önemli çünkü Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’da oynanacak. Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve Kulüpler Birliği Başkanı Sayın Sepil’in olduğu telekonferansla bir görüşme yaptık. Orada “Biz bu ligi Haziran ayında oynatabilir miyiz” sorusu gündeme geldi. Burada 10 senaryo hazırladık. Bu karar bir istişareyle alındı ve alternatiflerimizi hazırladık. Bu ligi Temmuz’da başlatıp Ağustos’ta da bitirebiliriz, alternatiflerimiz hazır.Türkiye’de Kovid olayı çok iyi geliyor. Şu anda Avrupa’da en iyi ülkelerin başında Türkiye geliyor. Zaman yönünden bir sıkışıklığımız yok. Daha liglerin başlamasına 1 ay var. Eğer her şey iyi giderse Temmuz ayında maçlar seyircili oynanabilir.”

BAKAN ‘BİZ SİZE KARIŞMAYIZ’ DEDİ

“Ben Sağlık Bakanı ile bir görüşme yaptım. Ben kendisini çok taktir ediyorum. Kendisine durumu anlattım, bu kararı almak istediğimizi, bir tarih belirlemek ve ligleri oynamak istediğimizi söyledim. Almanya’da bugün Bundesliga’yı başlatıyor. Almanya’da vefat sayısı 8 bine yakınken, benim Türkiyemde bu rakam 4 bin. Almanya önemli bir rehber. Maçları nasıl oynattığını göreceğiz. Bizden daha kötü olan İtalya, İspanya ve İngiltere gibi ülkeler liglerin başlama tarihlerini ilan ettiler.

Sağlık Bakanı “Biz Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı olarak direkt hiçbir şeyinize karışmayız. Siz özerk bir federasyonsunuz. Kararınızı alırsınız” dedi. Ben Sağlık Bakanı’na öneri protokolünü takdim ettim. Kendisi inceledi, iyi hazılandığını söyledi. “Siz bu işle yolunuza devam edin, başınız sıkıştığınızda bana sorabilirsiniz” dedi. Ben ne zaman başım sıkışsa kendisini ararım.”

“Yolumuza devam ederken, bir spor adamının, bir yöneticinin sağlığı inanın ligden deha önemlidir. Biz sağlık şartları çerçevesinde bu ligi ne yapıp yapıp oynatmak istiyoruz. Basketbol ve voleybol bizden farklı, onlar salon sporu yapıyorlar. Basketbolda sadece 2 takım oynamak istemiş. Bizde öyle değil ki. Nerdeyse 11-12 takım futbol oynamak istiyor.Onlar salon sporu yapıyorlar, biz açık havada oynuyoruz. Hem de onlar oynamak istemiyorlar, biz oynamak istiyoruz. Süper Lig öyle, 1. Lig’de 11 takım oynamak istiyor. 2. Ve 3. Ligler ise 12 Haziran’ın erken olduğunu söyledi. Biz de son yaptığımız yönetim kurulu toplantısında sağlık şartları el verirse Süper Lig’i 12 Haziran’da başlatalım, bundan bir hafta sonra 1. Lig’i başlatalım Temmuz’un 18’inde ise 2. Lig, 3. Lig ve bölgesel amatör ligleri başlatalım dedik”