Özal'ı anan Kılıçdaroğlu'na: Anlaşılan unutmuş...

"Geleneğimizde ölenleri hayırla yâd etmek vardır. Ancak yanlış siyasi icraatı aklamak, o günleri yaşamamış genç nesilleri yanıltmak yoktur."

Özal'ı anan Kılıçdaroğlu'na: Anlaşılan unutmuş...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Nisan’da ölüm yıldönümü olan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için “Demokratik siyasi yaşama daima bağlı kalan, devletin kurum ve kurullarını önemseyen, devlet yönetiminde planlamaya ve liyakate önem veren örnek bir siyaset ve devlet adamıydı Turgut Özal… Saygı ve rahmetle anıyorum.” ifadeleriyle bir mesaj yayımlamıştı.

Amerikancılığın, gericiliğin ve piyasacılığın simge isimlerinden biri olan, Türkiye sağının “idol”lerinden Özal için yayımlanan bu mesaj tepki çekmişti. Kılıçdaroğlu’na bir tepki de Milliyet yazarı Melih Aşık’tan tepki geldi.

“Anlaşılan o ki Kılıçdaroğlu geçmişi bir hayli unutmuş…” diyen usta yazar, “Özal’lı yıllar…” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Örneğin, “Demokratik siyasi yaşama daima bağlı kalan” dediği Özal’ın 12 Eylül darbecilerinin kurduğu hükümette görev aldığını… Cuntanın siyaset yasağı getirdiği Demirel’in, Ecevit’in, Erbakan’ın, Türkeş’in yeniden siyasete dönememeleri için amansız bir mücadele verdiğini… “Ben zenginleri severim”, dediğini… Özelleştirme adı altında ülkenin tüm kâr eden kuruluşlarını iç ve dış sermayeye yok pahasına sattığını…

Bugün yaşanan tüm olumsuzlukların temelini o yıllarda bizzat Özal’ın attığını..

Unutmuş…

Geleneğimizde ölenleri hayırla yâd etmek vardır. Ancak yanlış siyasi icraatı aklamak, o günleri yaşamamış genç nesilleri yanıltmak yoktur. Özal’a karşı soylu bir mücadele veren laik Cumhuriyet yanlılarının hafızasıyla ve hatırasıyla alay etmek de hoş değildir.

CHP’nin ilkelerinden, çizgisinden kopuk bir siyasetin savrulmaları bunlar.”