'Oylarımız artıyor' demişti: Davutoğlu 10 Ekim'i andı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 10 Ekim'de hayatını kaybedenleri ''Hain terör saldırısında yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan ailelerine sabır diliyorum'' sözleriyle andı. Davutoğlu, katliamın ardından 'oylarımız artıyor' açıklamasında bulunmuştu.

'Oylarımız artıyor' demişti: Davutoğlu 10 Ekim'i andı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybedenleri andı. Davutoğlu, mesajında ”Birliğimize, beraberliğimize kast edenler asla amaçlarına ulaşamayacak” sözlerine yer verdi.

103 kişinin hayatını kaybettiği 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın ardından dönemin AKP’li Başbakanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında ”Ankara’daki terör saldırısı sonrasında anket yaptık ve kamuoyunun nabzını tutuyoruz oylarımızda bir yükseliş trendi var.” ifadelerinde bulunmuş, Davutoğlu’nun bu sözleri tepki toplamıştı.

Katliamın 5. yıldönümü olan bugün ise Davutoğlu Twitter’dan yayımladığı mesajında “10 Ekim’de Ankara Garı önünde gerçekleşen DEAŞ’ın hain terör saldırısında yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan ailelerine sabır diliyorum. Birliğimize, beraberliğimize kast edenler asla amaçlarına ulaşamayacak” dedi.

NE OLMUŞTU?

7 Haziran 2015 seçimleri ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında Türkiye bir dizi katliama sahne olmuştu. 5 Haziran’da HDP’nin Diyarbakır mitinginde, 20 Temmuz’da Suruç’ta ve 10 Ekim’de Ankara’da IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırılarda onlarca kişi hayatını kaybetti.

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 10 Ekim katliamının ardından katıldığı canlı yayında şunları söylemişti:

”Şimdi, anketler geliyor… Öncesinde, beyanname sonrasında anket yaptık. Şimdi Ankara’da ki terör saldırısı sonrasında anket yaptık ve kamuoyunun nabzını tutuyoruz oylarımızda bir yükseliş trendi var.”

Daha sonra AKP’den ayrılarak Gelecek Partisi’ni kuran Davutoğlu “2015 Haziran-Kasım’ı arasında olanları açıklasam kimsenin birbirinin yüzüne bakacak hali kalmaz” itirafında bulunmuştu.