Oyak Renault'tan iş bırakan işçilere tehdit mesajı

Oyak Renault yönetimi, fabrikada 1 saatlik iş bırakma eylemi yapan işçileri üstü kapalı olarak işten atmakla tehdit etti.

Oyak Renault'tan iş bırakan işçilere tehdit mesajı

Metal sektöründeki patronların örgütü Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’yla (MESS) yürütülen toplu sözleşme sürecinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından işçiler grev kararı almıştı.

İşçilerin grev kararlılığına karşı patronlar da lokavt ilan etmişti. Grev için gün sayan işçiler, işyerlerinde kısa süreli protesto eylemleri gerçekleştirirken patronlar da işten atma tehdidini açıkça dile getirmeye başladı.

Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası’nın örgütlü olduğu Bursa’daki Oyak Renault fabrikası yönetiminden işçilere gönderilen mesajda şöyle denildi:

“Fabrikamızda 22 Ocak 2020 tarihinde 15.30 ile 16.30 saatleri arasında Türk Metal sendikasının çağrısıyla bazı çalışanlarımız ülkemizdeki sendikal hakları düzenleyen yasa ve yönetmeliklere aykırı, iş barışını zedeleyecek şekilde eylemlerde bulunmuştur… Bu tür eylemlerin kabulü mümkün değildir. Çalışma ortamını etkileyen bu tür eylemler karşısında, yasaların bize vermiş olduğu haklar ve yetkiler çerçevesinde gerekli aksiyonları alacağımızı bildirmek isteriz”