Otizmli gence saldırıp bu hale getirdi

Avcılar'da yüzde 76 engelli olan genç döve döve hastanelik edildi.

Otizmli gence saldırıp bu hale getirdi

Olay 8 Mart Pazartesi Günü saat 14.30 sıralarında Cihangir Mahallesi Sefer Sokak’ta meydana geldi.

Teyzesinin evinin önünde bekleyen Taha Alper Behrem, iddiaya göre, sokakta otomobiliyle geçen M.O. ve kız arkadaşına seslendi. M.O., kendilerine seslenen engelli genci, “kız arkadaşına laf ettiğini” öne sürerek darp etmeye başladı. Dakikalarca devam eden şiddetin ardından engelli gencin yüzünde, boynunda ve vücudunda yaralar oluştu. Çevredekilerin müdahale etmesi üzerine şüpheli ve kız arkadaşı geldikleri otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı.

Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Darp edilen engelli genç hastaneye kaldırıldı. Behrem Ailesi darp raporu alarak çocuklarını darp edenlerden şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine ifadesi alınan şüpheli M.O. emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

“DÖVERKEN BEN ENGELLİYİM DEDİM”

DHA‘nın haberine göre, yaşadığı olayı anlatan Taha Alper Behrem, “Boğazımı sıktı. Sonra beni dövdü. Boynumda izler var. Döverken beni demirlere vurdu. Ona, ben engelliyim dedim. Başka ne diyebilirim ki” dedi.

Darp edilen Taha Alper Behrem’in annesi Zeliha Yıldırım, da olayla ilgili olarak “Tamamen öldürme kastıyla oğlumu mahvediyor. İfadelerinde kız arkadaşıma tacizde bulundu demişler. Kız arkadaşına ‘şit’ demiş. Sebebi bu. Ben böyle dediğine de inanmıyorum. Benim oğlum herkese selam verir kendi kendine konuşur.” diye konuştu.