Osmaniye’de ormanlık alanda yangın

Osmaniye’de orman yangını çıktı. Yangında şu ana kadar 2 ev yanarken yangının ilerleyiş istikametindeki evler boşaltıldı.

Osmaniye’de ormanlık alanda yangın

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Çiyanlı köyünde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, yangını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye başta Kadirli Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ve çevre il ve ilçelerden gelen ekipler yangına ilk müdahaleyi yaptı.

20 arazöz, 3 iş makinesi ve 150 civarında orman yangın söndürme işçisi karadan, Adana Orman İşletme Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 yangın söndürme helikopteri ise yangına havadan müdahale etti.

EVLER BOŞALTILDI

Yangın yukarı Çiyanlı köyünde bulunan 2 ev ve ahıra da sıçradı. Yangının ilerleyiş istikametinde bulunan evler ise tedbir amaçlı Jandarma ekipleri tarafından boşaltıldı.

‘YANGIN DEVAM EDİYOR’

Yangın yerinde incelemelerde bulunan Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık yaptığı açıklamada, “Yukarı Çiyanlı köyümüzde çıkan yangın devam ediyor. Helikopter ve arazözlerle yangına müdahale ediyoruz. Bütün ekiplerimiz köylülerimiz hep beraber yangını söndürmek için çabalıyoruz. İnşallah kısa bir sürede yangını kontrol altına alacağız” ifadelerini kullandı.