Osman Kavala 'normalleşme istemeyenler'e takılmış!

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Türkiye'nin normalleşmesini istemeyen dinamikler Osman Kavala'yı gözaltına aldırdılar." dedi.

Osman Kavala 'normalleşme istemeyenler'e takılmış!

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Gezi Davası’nda önce tahliyesine karar verilen Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın,  daha sonra 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Paylan, Kavala’nın tahliyesini beklediğini ifade ederek, “Meğer Osman Kavala, Gezi’yi tezgahlamamış, Gezi’nin finansörü değilmiş, yıllardır söylenen yafta tutmamış. Ondan beraat etmiş. Kavala ne yapmış? 15 Temmuz darbe girişimini tezgahlamış. Bundan dolayı da Kavala tekrar gözaltına alındı.” dedi.

“Saat 15.00’ten saat 20.00’ye kadar ne oldu?” diye soran Kavala, “Türkiye’nin normalleşmesini istemeyenler, Türkiye’nin demokratik batıyla ilişkilerinin normalleşmesini istemeyen dinamikler Kavala’yı gözaltına aldırdılar ve hapiste tutmak için Erdoğan’ı ikna ettiler.” ifadelerini kullandı.

Paylan daha sonra Artı Tv’de yaptığı açıklamada ise  “Bu 5 saat içinde neler olduğunun peşine düşeceğim. Belliki devlet içinde belli kanatlar kavgaya giriştiler. Belli ki yine Osman Kavala’nın tutukluğuna da beraatine de Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verdi. Bugünkü karar da ona aitti. Ki belli bir pazarlık çerçevesinde olmuştur.” diye konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Osman Kavala’nın yeniden tutuklanmasıyla sona eren süreç için partisinin Meclis grup toplantısında “Bunlar ciddi manada perde arkasında Soros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır. Onun da Türkiye ayağı malum içerdeydi ve bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar. Onlarla beraber başkaları da bu işin içerisinde” şeklinde konuşmuştu.