Ortaokullarda MEB eliyle Ülkü Ocakları propagandası

Muğla'da okullarda dağıtılan kitaplarda Ülkü Ocakları ve MHP propagandası yapılması tepkiyle karşılandı.

Ortaokullarda MEB eliyle Ülkü Ocakları propagandası

Muğla’nın Milas ilçesinde ortaokullarda ‘Çocuklar için Nutuk’ kitabı dağıtıldı. Kitapların içeriğinde ise sıklıkla MHP ve Ülkü Ocakları propagandası yapıldığı görüldü.

MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türk Eğitim-Sen ile Milas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Ataya Selam Olsun” isimli projesi kapsamında dağıtılan kitapta Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş imzalı olarak  “Bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’ye Türk Gençliği adına sonsuz teşekkür ederiz” denildi.

ÇOCUK İSTİSMAR EDİLDİ

Tepki ile karşılanan uygulamaya ilişkin Muğla Eğitim-Sen tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Ülkü ocakları, Türk Eğitim Sen ve Milas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından işbirliğinde “Ataya Selam Olsun” isimli proje düzenliyorlar. Proje; ortak değerimiz olan ve kimsenin itiraz etmeyeceği Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unu 7 Bin 400 ortaokul öğrencisine dağıtmak ve okunmasını sağlamak. Projenin buraya kadar olan kısmına hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının itirazı olamaz. Ancak gerek kitabın kapağında bir siyasi partinin gençlik kolları işlevindeki örgütün logolarının kullanılması, gerek ön sözdeki yazının içeriği ve gerekse bir siyasi partinin genel başkanına atıfta bulunularak övülmesi; Atatürk’ün Nutku’nun okunmasının sağlanmasından öte bir siyasi partinin yan kuruluşu olan Ülkü Ocaklarının propagandasına dönüşmüştür. Dolayısıyla okullarda çalışan öğretmen ve eğitim çalışanlarında, velilerde ciddi rahatsızlık yaratmıştır.”

Açıklamada Nutuk’un öğrencilere ulaştırılmasında pek çok başka alternatif yol ve yöntem değerlendirilebilecekken Ülkü Ocaklarının okullarda faaliyet ve propaganda yapmasının aracı haline getirmesini çocukların siyasal olarak istismar edilmesi olduğu belirtildi.