Orman yangınıyla ilgili gözaltına alındı, ifadesinde 'şeytana uydum' dedi

Kuzey Kıbrıs'ta çıkan büyük yangınla ilgili gözaltına alınan şahıs polise verdiği ifadesinde "Herhangi bir amacım yoktu, şeytana uydum." dedi.

Orman yangınıyla ilgili gözaltına alındı, ifadesinde 'şeytana uydum' dedi

Kuzey Kıbrıs’ta dün Tepebaşı bölgesi ile Kormacit köyü ve Kalkanlı yerleşim bölgesi yakınında çıkan yangınla ilgili yeni gelişme yaşandı.

DHA‘nın haberine göre, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Kuzey Kıbrıs kampüsünün de bulunduğu Kalkanlı bölgesinde gözaltına alınan bir elektrik kurumunda teknisyen olarak çalışan Yusuf S. de yangının söndüğü bölgeleri yeniden yakmaya çalışırken tespit edildi. Bölgeden geçen bir vatandaşın polise yaptığı ihbar üzerine gözaltına alınan Yusuf S.’nin aracında yapılan aramada mangal tutuşturucuları ve yangına neden olacak malzemeler ele geçirildi. Yusuf S.’nin, yangının söndürüldüğü yerlere mangal tutuşturucularını atarak, yeniden yangın çıkmasına neden olduğu belirlendi.

Habere göre Yusuf S. ilk ifadesinde, yeniden yangın çıkarmaya çalıştığını itiraf etti ancak ilk yangını kendisinin çıkarmadığını iddia etti. Yusuf S. polise verdiği ifadede “Herhangi bir amacım yoktu, şeytana uydum” dedi.

Yusuf S.’nin yangının ilk çıktığı an söndürme çalışmalarına da katıldığı belirlendi.