Ordu'da Yason Burnu'nun yağmaya açılmasına tepki

Ordu Çevre Derneği, yaptığı açıklamayla Perşembe Yason Burnu’nun tarihi dokusunun bozulmasına tepki gösterdi.

Ordu'da Yason Burnu'nun yağmaya açılmasına tepki

Ordu’nun Perşembe ilçesinde bulunan ve birinci derece arkeolojik, ikinci derece doğal sit alan Yason Burnu’nun “çevre düzenleme projesi” adı altında telafisi imkansız şekilde tahripe uğramasına tepki geldi.

Ordu Çevre Derneği, AKP’li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in “kıyıları halka açacağız” dediğini ancak tersini yaptığını belirtti.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, kültürel bir yer olan Yason Burnu’nda yapılmak istenen projenin uygun olmadığını belirterek “Yason Ordu’nun bir simgesi. Tarihi, kültürel bir miras. 1. derecede sit alanı. Çivi bile çakmak yasak. Projenin durdurulması için imza kampanyası başlattık. OBB’den proje ve izinler hakkında bilgi isteyen yazımızı da teslim ettik Yalnızca Ordulular değil, Türkiye’nin dört bir tarafından tepki sesleri yükseliyor. Yason Burnu güzelleştirilebilir, ziyaretçilerin rahatlığı için yenilikler yapılabilir ancak tarihi dokuyu bozmadan ve sit alanına müdahale etmeden. Tarihi dokunun görselliğini bozan girişimi kabul etmiyoruz. Yıkımın durdurulmasını istiyoruz. Sayın Hilmi Güler kıyıları halka açacağız diyor ama tersini yapıyor.” ifadelerini kullandı.

ORÇEV Başkanı Gönül, kentte bazı otel ve restorantlara ait kaçak yapıların yıkımıyla ilgili olarak, açtıkları davalar sonucu kazandıkları mahkeme kararları olduğununu hatırlatıp, kararların uygulanması çağrısı yaptı.