Otel inşaatında göçük 'geliyorum' demiş

Ordu Çevre Derneği 1 işçinin ölümü 8 işçinin de yaralanmasına yol açan otel inşaatındaki göçük için "Ölen ve yaralanan işçilerin sorumluları belediye ve şirkettir.” açıklaması yaptı.

Otel inşaatında göçük 'geliyorum' demiş

Ordu’nun Altınordu ilçesinde dün bir otel inşaatında meydana gelen göçük sonucu enkaz altında kalan 1 işçi hayatını kaybetmiş, 8 işçi de yaralanmıştı.

Olayın ardından bir açıklama yapan Ordu Çevre Derneği, yaşanan olayın arkasında yeşil alanın imara açılmasına izin veren ve inşaattaki yol payında yasaya aykırı mesafe çekilmesine göz yuman Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin olduğuna işaret etti.

Ordu Çevre Derneği’nin Büyükşehir Belediyesi’ne, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüyle yaptığı yazışmalarda, yeşil alanın OBB tarafından imara açılıp şirkete satıldığı ve inşaata, yol mesafesinden 25 metre çekme yerine 13 metre çekme izinli ruhsat verildiğinin ortaya çıktığı hatırlatılan açıklamada Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül “OBB, yeşil alanı imara açarak şirkete satıyor. Kişiye özel ihale oldu. Bunun belgeleri var. Eleştirimizi basın açıklamasıyla yapmıştık. Hatta Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü yaptığı inceleme inşaatın yol payının bırakılmadığı tespitini yaparak OBB’den görüş istedi. Tartışmalı bir alanda, inceleme sonuçlanmadığı halde inşaatın devem ettirilmesi ve devam ettirilmesine göz yumulmasına neden olanlardan hesabı sorulmalıdır. Ölen ve yaralanan işçilerin sorumluları belediye ve şirkettir.” ifadelerini kullandı.

“İHMALİN HESABI SORULMALI”

Altınordu ilçesi Şahincili Mahallesi Çakalçıkmaz Mezarlığı mevkiinde yapılan imar değişikliğine Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nden gelen itiraz hakkında da bilgi veren Gönül, “İddialarımızı Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü de yineliyor. İnşaatın karayoluna yakınlığını tespit etmiş ve Altınordu Belediyesi’nin verdiği 13 metre çekmeli izinin yasalara uygun olmadığını belirtmiştir. Yoldan çekme mesafesi 25 metre olması gerekiyor. Yasal zorunluluklara uyulmamış. Belediyenin verdiği Geçiş Yolu İzin Belgesi verilmesi de trafik güvenliği açısından da uygun görülmemiş. İmar değişikliğinin de inşaatın da kurallara uygun olmadığını Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü söylemesine rağmen inşaat durdurulmadı.. Çökme yaşandı. İhmalin hesabı sorulmalı.” dedi.