Ordu Kabadüz'de eski belediye başkanı iki kişiyi öldürdü

Ordu’nun Kabadüz ilçesinin eski belediye başkanı Orhan Aktaş, yirmi gün önce (4 Mart) eski çalışanı Tayfun Ç.’yi tabancayla yaralayıp, eşi ve bir akrabasını da rehin almıştı. Teslim olan Aktaş, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Ordu Kabadüz'de eski belediye başkanı iki kişiyi öldürdü

Ordu’da iki kişiyi yaralayıp bir kişiyi rehin aldıktan sonra tutuksuz yargılanan Kabadüz ilçesi eski belediye başkanı Orhan Aktaş iki cinayet işledi. Aktaş daha sonra kendini de vurdu.

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde 2009-2014 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Aktaş, yirmi gün önce (4 Mart) eski çalışanı Tayfun Ç.’yi tabancayla yaralayıp, eşi ve bir akrabasını da rehin almıştı.

Kabadüz Kaymakamı Necdet Uçar’ın iknasıyla teslim olan Aktaş, daha sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı. Aktaş’ın avukatının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Önceki gün tahliye edilen eski belediye başkanı, kendisine ait benzin istasyonuna giderek çalışanı Şener Dursun’u yanına çağırdı. Aktaş yanına gelen Şener ve eşi Halime Dursun’a tabancayla ateş ettikten sonra kendini de vurdu.

Dursun çifti olay yerinde ölürken, ağır yaralanan Orhan Aktaş, Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aktaş kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.