Ordu İlküvez'de çöp protestosu: 6 gözaltı

Ordu Çaybaşı ilçesine bağlı İlkevüz beldesinde vahşi depolama yapılan çöp alanını protesto eden vatandaşlara jandarma ve polis müdahalesi.

Ordu İlküvez'de çöp protestosu: 6 gözaltı

Ordu Çaybaşı ilçesine bağlı İlküvez Beldesi yakınlarındaki Göksu Yaylası Sapakbaşı mevkisine yapılan çöp depolama tesisine halk aylardır isyan ediyor. Sularının, çevrenin kirlendiğini, geceleri sesten uyuyamadıklarını belirten yurttaşlar dün gece tesis önünde eylem yapmak istedi. Ancak yurttaşların karşısına jandarma dikildi. Jandarmanın eylem yapmak isteyen yurttaşlara müdahalede bulunduğu, çok sayıda köylünün gözaltına alındığı belirtildi.

Bir vatandaşın cep telefonu kamerası ile çektiği görüntülerde yurttaşların isyanı görüldü.

“HALK SUYUNU, SAĞLIĞINI İSTİYOR”

Görüntülerde bir yurttaş, “Memleketi kurtaran millete terör muamelesi yapıyorlar. Halk çöpü istemiyor. Halk suyunu, sağlığını istiyor, çok birşey istemiyor” sözleri duyuluyor.

Bir kadın AKP’ye, “bu verdiğimiz oyların ızdırabı, ızdırabı… Verdiğimiz oylar haram olsun” derken başka bir kadın feryat ederek, ‘hırsızlık yapmışlar, çalmışlar götürüyorlar. Ellerinden 2 çocuğu zorla aldık.’ diyor.

Görüntüyü çeken yurttaş ise “15 kişiyi alıp götürmüşler, yarın beni alacaklar biliyorum. Çağırsınlar, hiç sıkıntı yok. Biz burada kimseyi öldürmedik. Askerine silah doğrultmuş insan yok burada. Memleketini kurtaran insanlar burada” ifadelerini kullandı.

Bir başka yurttaş ise, “Bunların çalışma ruhsatı var mı? Bu milletin günahı, suçu ne bu saatte? Gecenin tam 03:00’ü.” diyerek isyan etti.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu sabah tesis içinde atık su deposunun dolması nedeniyle suyu boşaltmak için 4 vidanjör getirilldi. Atık suyu boşaltmak için tesise araçların gireceğinin belirtilmesi üzerine araçların tesise girişine izin vermeyen vatandaşlar ile jandarma ekipleri arasında arbede yaşandı. Olayda 6 kişi gözaltına alındı.

Yaşanan olayların ardından bölgede güvenlik önlemleri arttırıldı. İlçe jandarma ekipleri tesise çıkan yolları demir bariyerler koyarak kesti. Atık su deposu boşaltılana kadar tesise vatandaşların araçla ve yaya olarak çıkışlarına izin verilmiyor.

“KANUN ÖNÜNDE HESAP VERECEKSİN”

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise görüntüleri Twitter hesabından paylaşarak;

  • Şu anda Ordu #İlküvez‘de yaşam alanlarını bekleyen yurttaşlara müdahale ediliyor. Asker ile halkı karşı karşıya getiren, anne babaları , kadınları yaşlıları evlatlarına coplatan #VİPvalisi hesabını kanun önünde vereceksin.. #SabahınDaBirSahibiVar
  • Vatandaşlardan kadınlardan yaralananlar var. Ordu #İlküvezde #VipValisi eliyle devlet terörü..
  • Ordu #İlküvez‘de AKP %90 oy aldığı yerde halkı coplatıyor, asker postalı ile kadınları, yaşlıları eziyor. #VipValisi 1000 asker polis ile bir avuç yurttaşa gece operasyonu ile terör estiriyor.. Yaralanan kadınlar yaşlılar var.

“CEREN ÖZDEMİR’İ KORUMAYAN VALİ…”

Adıgüzel Twitter hesabından eylemlerin bu sabahta devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

  • Ordu #İlküvez‘de yaşam alanlarını bekleyen halka operasyon yapılıyor. Ceren Özdemir’i koruyamayan #VipValisi Kadını koruma kanunu ile çöp alanını koruyor.

  • KADINI KORUMA KANUNU İLE KADINLARI EZİYORLAR.. Ordu #İlküvez‘de yaşam alanlarını bekleyen halka operasyon yapılıyor. #CerenÖzdemir‘i koruyamayan #VipValisi 6284 Sayılı Kadını koruma kanunu ile çöp alanını koruyor.