Online seminerde gericilik: Öğretmen 'ramazanda çay içiyorsunuz' diye uyarıldı

İstanbul Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli bir şube müdürünün, dün öğretmenlere yönelik verilen online seminer esnasında çay içtiği gerekçesiyle bir öğretmeni arayarak “Ramazanda çay içtiğiniz için öğretmenlerden şikayet var” dediği ortaya çıktı.

Online seminerde gericilik: Öğretmen 'ramazanda çay içiyorsunuz' diye uyarıldı

İstanbul Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde bir şube müdürü, online seminerde bir öğretmeni arayarak “Ramazanda çay içtiğiniz için öğretmenlerden şikayet var” dedi.

Skandal olayı Eğitim-Sen 3 Nolu Şube Yürütme Kurulu bir açıklama ile duyurdu. “İstanbul Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Siber Zorbalık!!!” başlığıyla yapılan açıklamada, “İstanbul Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bir Şube Müdürü 18 Mayıs 2020 Pazartesi (dün) günü öğretmenlere yönelik verilen online seminer esnasında evinde eğitimi takip etmeye çalışan 20 yıllık öğretmeni, eğitimin bir oturumunda çay içerken görüldüğü gerekçesiyle aramıştır” denildi.

Bu aramanın “Ramazanda çay içtiğiniz için öğretmenlerden şikayet var.” şeklinde olduğu belirtilen açıklama şöyle devam etti:

“Ramazan ayı dahi olsa bir öğretmen online aldığı eğitim esnasında çay içtiği gerekçesiyle uyarılamaz.
Bu uyarı siber zorbalık ve siber mobbingtir.
Hakkında şikayet varsa dahi araştırma, inceleme ve soruşturma usulüne göre yapılmalı ve muhakkik veya müfettiş atanarak olay çözülmeliydi .
Özel hayatın korunması gereği pandemi şartlarında ıskalamak istenmektedir.
Mahalle baskısı yaratılarak özel yaşamlara da çeki düzen verilmek istenmektedir.
Bu olay eğitimcilerin özel uğraşlarıyla yürütülmeye çalışılan canlı derslerde eğitimcilerin fişlenmesi,kameralı yayınların kayıt altına alınmasının ne gibi sonuçlar doğuracağı kaygılarımızın haklılığını da açığa çıkarmıştır
Milli Eğitim Müdürlüğünden beklenen şikayet eden kişiyi (varsa eğer) uyarmak ve özel hayata müdahale edilmesine engel olmaktır.”

Açıklama, Eğitim-Sen’in sürecin takipçisi olacağı vurgusuyla sonlandı.