Önemli Hatay uyarısı: Cihatçı terör grupları sınırdan Türkiye'ye dağılabilir

İdlib'deki cihatçı terör gruplarının Hatay'a geçiş tehlikesine ilişkin "Oraya sızdıktan sonra aynen Afganistan'la Pakistan arasındaki Peşaver bölgesinde olduğu gibi orada eğitilen teröristler Türkiye'nin çeşitli bölgelerine girerler ve bu çatışma çok uzun müddet devam eder ve Türkiye'yi içerisine alır." uyarısı yapıldı.

Önemli Hatay uyarısı: Cihatçı terör grupları sınırdan Türkiye'ye dağılabilir

Suriye’de cihatçıların kontrolünde bulunan İdlib’le ilgili Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski başkanlarından emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in açıklamaları dikkat çekti.

Habertürk TV‘de dün akşam yayınlanan “Nedir Ne Değildir” isimli programın canlı yayın konuğu olan Pekin, “İdlib bölgesindeki teröristlerin bir şekilde imhası gerekiyor. Bunun için de sınırlarımızı kapatmamız ve Rusya’yla Suriye’nin bu teröristleri imha etmesine müsade etmemiz gerekiyor.” derken aksi halde bu grupların büyük bir ihtimalle Hatay civarına sızmaları mümkün olabileceği uyarısında bulundu.

Pekin uyarısını şu sözlerle devam ettirdi:

“Özellikle Hatay’a dikkat edin. Oraya sızdıktan sonra Pakistan-Afganistan sınırındaki sürece benzer şekilde, Peşaverleşme süreci olabilir. Orada eğitilen teröristler Türkiye’nin çeşitli bölgelerine girerler ve bu çatışma çok uzun müddet devam eder ve Türkiye’yi içerisine alır. Onun için Türkiye’nin bir an evvel bu teröristlerden kurtulması lazım. Bunun için de Rusya’yla oturup konuşması gerekiyor. Ve bu işi diplomasi yoluyla halletmemiz gerekiyor.”