Ömer Çelik: Yunanistan boyunu aşan işlere kalkışıyor

Ömer Çelik "AB'nin yaptığı Yunanistan'ın şımarıklığını kışkırtmak. Yunanistan bugün için Doğu Akdeniz'de bir korsan devlettir, boyunu aşan işlere kalkışıyor." dedi.

Ömer Çelik: Yunanistan boyunu aşan işlere kalkışıyor

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

– Milli bayramlarımız arasında yarış oluşturmaya çalışanlar, tarihimize bütünsel şekilde bakmaktan uzaklar.

– Milletin gözüyle tarihimize bakanlar, Malazgirt ile 30 Ağustos arasında çelişki ya da birbirine alternatif iki mesaj görmez.

– ‘Türkiye, Venezuela’dan peynir ithal edecek’ diye bir gündem yaratıldı. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Siyasetçi sıfatına sahip insanlar da iki satır fikir sahibi olmadan süt üreticilerimize ihanet etmekle suçluyor bizi. Bir sanayi veya tarım ürününde ithalat yapılacağına dair bir hüküm yok.

– AB’nin yaptığı Yunanistan’ın şımarıklığını kışkırtmak. Yunanistan bugün için Doğu Akdeniz’de bir korsan devlettir, boyunu aşan işlere kalkışıyor.

– Macron, kendi sahamızda, Mavi Vatanımızda kırmızı çizgi ilan ediyorsa, biz o kırmızı çizgiyi Macron’a aynen iade ederiz.

(Otomobilde ÖTV artışı) Türkiye’nin içinden geçtiği sıkıntılar var. Pek çok destek paketi açıklanıyor. Bunun yanında da alınması gereken tedbirler alınıyor. Dolayısıyla bugün alınan tüm kararlar, birtakım rasyonel göstergelerin neticesi olarak yapılıyor. İçinden geçtiğimiz dönemi, diğer ülkelere göre pozitif ayrışarak geçiriyoruz. Kuşkusuz bazı noktalarda dünya ile birlikte biz de sarsılmaya devam ediyoruz. Ekonomi yönetimi bütünsel bir bakışla bu kararları alıyor. Önümüzdeki zamanlar içerisinde vatandaşımızın memnuniyetini artıracak kararlar alacağız.

(Giresun’daki mitingde pandemi kurallarına uyulmadığına dair görüşler) Vatandaşlarımız zaten Cumhurbaşkanımızın oraya girmesini istiyorlardı. Buluşmalarını herhangi bir şekilde engellemek söz konusu olmadı. Oradaki gözlemlerini MYK toplantısında da bizlerle paylaştı. Dolayısıyla olağanüstü şartlarda oluşan fiili durumla ilgili. Maske, mesafe, temizlik kurallarına uymaya devam edelim. Sahada tedbir almamız gereken durumlar var. Acı şeyler görmemek için, kazanımlarımızı kaybetmemek için bu kurallara riayet etmek gerekiyor.

(Tevfik Özlü’nün açıklamaları) Cümlelerinin tamamında ‘Kararı biz vermiyoruz, biz fikirlerimizi söylüyoruz’ diyor. Bilim Kurulu’ndaki bütün hocalarımıza müteşekkiriz. Hepsinin bu ülkeye olan sevdasından, ülkemize olan sevdalarından istifade ettik. Hepsi de vatansever bir şekilde fikirlerini aktardılar. Tabii ki son söz siyasi yönetimdedir. Kuşkusuz vatandaşımızın hayatını tehlikeye atacak durumlar söz konusu olmaz. O mesela bir eleştiri değil, konumlandırma meselesidir. Biz hocalarımızın emeklerine bir kere daha teşekkür ediyoruz.