Ölüm tehditleri savuran Ümitcan Uygun yine serbest bırakıldı

Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. Bu kez bir sosyal medya kullanıcısını "seni öldüreceğim" diyerek tehdit eden Uygun yine serbest kaldı.

Ölüm tehditleri savuran Ümitcan Uygun yine serbest bırakıldı

21 yaşındaki Aleyna Çakır’ın geçtiğimiz 3 Haziran’da Ankara’nın Keçiören ilçesindeki evinde şüpheli ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun, bir canlı yayında bir kişiyi ‘seni öldüreceğim’ diye tehdit etti. Savcılığa ifade veren Uygun, serbest bırakıldı.

Ümitcan Uygun’un, daha önce Aleyna Çakır’a şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler de ölümünden kısa süre sonra sosyal medyada yayıldı. Bunun üzerine Ümitcan Uygun, polis ekiplerince gözaltına alınıp, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Günlerce televizyon programına katılan Aleyna Çakır’ın ailesi, kızlarının ölümünden Ümitcan Uygun’u sorumlu tutarken, Uygun’un annesi Gülay Uygun, 17 Eylül akşamı, Ankara Keçiören’de bir akrabasının evine yakın dağlık alanda başından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çakır ve Uygun’un ölümüne ilişkin soruşturmalar sürüyor.

YİNE SERBEST

Ümitcan Uygun, önceki gün sosyal medya platformu ‘Tiktok fenomeni’ Abdullah S.’nin canlı yayında Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili ‘adalet yerini bulacak’ yönündeki sözleri üzerine tehdit etti.

Uygun’un Abdullah S.’ye “Seni öldüreceğim” dediği iddia edilirken, Ümitcan Uygun hakkında ‘tehdit’ suçundan soruşturma başlatıldı. Uygun, soruşturma kapsamında Ankara Adliyesi’nde savcıya ifade verdi. İfadesinin ardından, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Uygun, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.