Ölüm orucundaki avukatların refakatçi talepleri kabul edilmiyor

Adli Tıp Kurumu’nun “hapishanede kalmaları uygun değil” raporuna rağmen tahliye edilmeyen ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’a kaldırıldıkları hastanede refakatçi verilmedi.

Ölüm orucundaki avukatların refakatçi talepleri kabul edilmiyor

Adli Tıp Kurumu’nun “hapishanede kalmaları uygun değil” raporuna rağmen tahliye edilmeyen ölüm orucundaki tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’a kaldırıldıkları hastanede refakatçi verilmedi. Tek başına ihtiyaçlarını göremeyecek durumda olan avukatlar için yapılan refakatçi talebi gece boyunca reddedildi. Yaşananlara ilişkin açıklama yapan ÇHD, “İhtiyaçlarını karşılamak için onlarla görüşmek istiyoruz” talebinde bulundu.

Evrensel’de yer alan habere göre, gece boyunca Timtik ve Aytaç’ın durumuna ilişkin bilgi almak isteyen avukatları ve yakınları net bilgilere erişemedi, yapılan refakatçi talebi de reddedildi. Yaşananlara ilişkin sosyal medyadan açıklama yapan Çağdaş hukukçular Derneği, (ÇHD), “Ebru ve Aytaç, tüm gece zorla müdahale tehdidi altında hastane odasında tek başlarına tutuldular. Tek başına ihtiyaçlarını göremeyecek olan iki arkadaşımız için yapılan refakatçi talebi gece boyunca reddedildi. Arkadaşlarımızın sağlık durumlarından endişeliyiz. Müdahale tehdidi altında, tek başlarına ihtiyaçlarını göremez oldukları raporluyken zayıf bünyeleriyle tüm gece tek başlarına bir odada tutuldular. Bu endişeyi gidermek, ihtiyaçlarını karşılamak için onlarla görüşmek istiyoruz” talebinde bulundu.