Ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal'dan çağrı: Yargıtay neyi bekliyor?

Ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal, 196. gündür ölüm orucunda olan ve 40 kilonun altına düşen avukat Ebru Timtik için çağrıda bulundu

Ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal'dan çağrı: Yargıtay neyi bekliyor?

Ölüm orucunun 165. gününde olan tutuklu avukat Aytaç Ünsal, ölüm orucunun 196. günündeki avukat Ebru Timtik için kamuoyuna not gönderdi. Ünsal, “Elbirliğiyle onun canına can olun! Telefonla, faksla, sokakta ve her mecrada sorun onlara. Yargıtay neyi bekliyor?” dedi.

bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlayan Ünsal, Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan meslektaşı Timtik için çağrıda bulundu. Timtik’in 40 kilonun altına düştüğünü belirten Ünsal’ın gönderdiği not şu şekilde:

“Avukat Ebru Timtik ölüm orucunun bugün 196. gününde 6 ayı geçin süredir aç. Artık ağzında soluk borusuna kadar inen iltihaplı yaralar olduğunu biliyoruz. Dilinde şişme oluştuğunu biliyoruz. Yutkunamıyor, su içmekte, nefes almakta zorlanıyor.Ben onun içemediği su olurum, alamadığı nefes olurum. Canımdan can gönderiyorum ona… 40 kilonun altına düşmüş, Munzur karacaları, ceylanları kadar kalmış şimdi bedeni. Bu vatanın değerli avukatını, güzel insanını elbirliğiyle öldürmek istiyorlar. Elbirliğiyle onun canına can olun! Telefonla, faksla, sokakta ve her mecrada sorun onlara… Yargıtay neyi bekliyor?”

Ünsal’ın eşi, avukat Didem Baydar da bianet’e yaptığı açıklamada, avukatların yargılandığı dosyanın incelendiği Yargıtay’ın adli tatil bitmeden karar verecekleri bilgisini edindiklerini ancak adli tatilin 20 Temmuz Pazartesi günü başladığını ve henüz ortada bir karar olmadığını söyledi.

Avukat Baydar, Yargıtay’ın adli tatil sırasında da nöbetçi heyetle karar verebileceğini ancak tatil sonunun beklenerek sürüncemede de bırakılabileceğini ifade etti:

“Ölüm orucundaki avukatların durumları bu kadar kötüyken kararı daha fazla bekletmeleri sıkıntı yaratır. Aytaç çok zayıfladı, geceleri uyandığını, sesinin kesilir gibi olduğunu anlattı. Ebru da bir süredir konuşmakta zorlanıyor.”