Öldüğü iddia edilen Kim Jong-un fabrika açılışındaydı

Geçirdiği kalp ameliyatının ardından sağlık durumunun kötüleştiği iddia edilen KDHC lideri Kim Jong-un’un 20 gün aradan sonra ilk kez kamuoyunun önüne çıktığı bildirildi.

Öldüğü iddia edilen Kim Jong-un fabrika açılışındaydı

Bir süredir kamuoyunda görülmediği için öldüğü ya da görevinden uzaklaştırıldığı gibi iddialarla gündeme gelen Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri, bir gübre fabrikasının açılışında görüntü verdi.

Güney Kore merkezli Yonhap Haber Ajansı, Kim Jong-un’un 20 gün sonra ilk kez kamuoyunun önünde görüldüğünü bildirirken, KDHC devlet ajansı (KCNA) da Kim Jong-un’un yeni görüntülerini servis etti.

KDHC’nin 36 yaşındaki lideri Kim Jong-un, ülkede kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle Suncheon şehrinde düzenlenen bir gübre fabrikasının açılış törenine katılarak hakkındaki iddiaları yalanlamış oldu.

En son 11 Nisan’da, başkanlık ettiği İşçi Partisi toplantısında görülen Kim Jong-un’un sağlık durumu tüm dünya da gündemin önemli başlıkları arasında yer alıyor.

KDHC liderinin öldüğü ile ilgili tartışmalar ilk olarak CNN tarafından ortaya atılmıştı. CNN İntertational, ABD’li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Kim’in “hayati tehlikesi” olduğunu duyurdu. KDHC devlet medyası ise 11 Nisan’da Kim’in bir Politbüro toplantısına katıldığını ve sonrasında herhangi bir görüntü vermediği bilgisini paylaştı.

Kim Jong-un, resmi kutlamalar arasında yer alan 15 Nisan tarihli dedesinin doğum günü kutlamalarına da katılmayınca, Güney Kore merkezli The Daily NK, Kim’in bir kalp ameliyatı geçirdiğini ve “Büyük oranda iyileştiğini” iddia etmişti.

Kim Jong-un, 20 günlük aranın ardından 1 Mayıs vesilesiyle gübre fabrikasının açılış törenine katılarak hakkındaki iddiaları yalanlamış oldu.