Okullar açıldı... 240 kişi karantinada!

Samsun'da iki öğrenci ve bir öğretmenin Koronavirüs olduğu Baruthane Ortaokulunda, vaka sayısı 6'ya yükseldi.

Okullar açıldı... 240 kişi karantinada!

Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Baruthane Ortaokulunda, Covid-19’a yakalanan öğrenci sayısı 4’e, öğretmen sayısı ise 2’ye yükseldi. Samsun’da iki öğrenci ve bir öğretmenin Koronavirüs olduğu Baruthane Ortaokulunda, vaka sayısı 6’ya çıktı.

Samsun’da Milli Eğitime bağlı orta okulda 4 öğrenci ve iki öğretmende Koronavirüs çıktı. Koronavirüse yakalanan 4 öğrenci ve iki öğretmen tedavi altına alındı.

Samsun’da Korona Virüs salgın sürecinde yeniden başlayan yüz yüze eğitim sonrası bir ortaokulda 4 öğrenci ve iki öğretmen Covid-19’a yakalandı. Samsun’da iki öğrenci ve bir öğretmenin Koronavirüs olduğu Baruthane Ortaokulunda, vaka sayısı 6’ya yükseldi.

240 KİŞİ KARANTİNADA

Samsun’un İlkadım ilçesinde yer alan Baruthane Ortaokulu’nda 4 öğrenci ve 2 öğretmende koronavirüs çıkmasının ardından okulda eğitim gören 240 öğrencinin tedbir olarak, evlerinde karantinaya alındığı öğrenildi.

Samsun’da yüz yüze eğitimin kapsamlı olarak başlamasının ardından okullarda ilk koronavirüs vaka haberi geldi. Samsun’un İlkadım ilçesinde yer alan Baruthane Ortaokulunda 4 öğrenci ile 2 öğretmende koronavirüs çıktı. Testleri pozitif çıkan öğrencilerin evlerinde, öğretmenin ise hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

OKULDA TOPLAM 6 POZİTİF VAKA VAR

Samsun Kent Haber’in aktardığına göre, toplam 6 pozitif vakanın yaşandığı okulda yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçilirken okulla ilintili öğrenci, öğretmen ve velilerin bulunduğu 240 kişi, evlerinde karantinaya alındı. Okul Müdürü Süleyman Çiftli, ilk etapta iki öğrenci ve bir öğretmenin korona virüs testinin pozitif çıktığını açıklarken, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Öte yandan İlkadım ilçesinde bulunan Baruthane Ortaokulunda Koronavirüse yakalanan öğrenci sayısının 4’e öğretmen sayısının da 2’ye yükseldiği bildirilirken, Samsun’da bulunan bir teknik lisede de 6 öğretmenin Covid-19’a yakalandıkları gündeme geldi.