Okulda skandal: Müdürden öğrenciye tekme tokat 'sınav ücreti' dayağı

Körfez Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü, deneme sınavı kitapçıklarını isteyen lise son sınıf öğrencisinin isteğine olumsuz yanıt verdi. İddiaya göre bunun üzerine kitapçıklar için ödediği ücreti isteyen öğrenciye müdürün yanıtı tekme tokat darp etmek oldu.

Okulda skandal: Müdürden öğrenciye tekme tokat 'sınav ücreti' dayağı

Olay geçtiğimiz günlerde Körfez Atatürk Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürlüğü, 12. Sınıf öğrencilerinden deneme sınavı olmaları için belli bir oranda ücret topladı.

Kocaeli Koz‘da yer alan habere göre 12/C sınıfı öğrencilerinden B.L., pandemi sürecinden sonra sınava hazırlık amacıyla okul müdürü İhsan Sivrikaya’nın odasına gidip daha önce ücretini ödediği deneme sınavı kitapçıklarını almak istedi. Okul müdürü kitapçıkların olmadığını söyledi. Bunun üzerine B.L., ödediği ücreti geri istedi.

TEKME TOKAT DARP

Okul müdürü Sivrikaya ise, “Hiç kimse ücretini almadı sen mi alacaksın neden ücretini istiyorsun” diye sert çıkıştı. Öğrenci almakta ısrarcı olunca okul müdürü Sivrikaya parayı öğrencinin yüzüne fırlattı.

Bu duruma B.L. tepki gösterenince müdür Sivrikaya öğrenciyi tekme ve yumruklarla darp etmeye başladı. Zorla B.L.’yi odasından çıkartan Müdür Sivrikaya, öğrenciyi merdivenlere kadar götürdü.

DARP RAPORU ALDI

Yaşan olayın ardından öğrencini ailesi hastaneye giderek darp raporu aldı. Yaşanan olayın ardından Berkay ailesine haber verdi ve hastaneye gittiklerinde darp raporu verildi. Alınan raporun ardından Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü İhsan Sivrikaya hakkında hem Milli Eğtim Müdürlüğü’ne hem de savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Yaşanan olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılması bekleniyor.