Okul müdürü ve öğretmenlere bağış baskısı: Hesaplara yatırılsın, dekontlar gönderilsin

İl Milli Eğitim Müdürlükleri, öğretmenlerden "Biz bize yeteriz" kampanyası için; para toplamalarını, topladıkları yardım paralarının makbuzlarını da il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine göndermelerini istedi.

Okul müdürü ve öğretmenlere bağış baskısı: Hesaplara yatırılsın, dekontlar gönderilsin

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Milli Dayanışma Kampanyası” sonrası Milli Eğitim Bakanlığı da okul yöneticileri ve öğretmenlere “bağış” baskısına başladı.

İl milli eğitim müdürleri, kampanyaya katılımı arttırmak için okul yöneticilerinden ve öğretmenlerden bağış toplayıp dekont göndermelerini istedi.

Sözcü‘den Sultan Uçar’ın haberine göre, ilk resmi talimat, kendisi de kampanyaya bir maaşını bağışlayan Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’den geldi.

Adıyaman’daki tüm okullara gönderilen Alagöz imzalı yazıda şöyle denildi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, yevmiye ile geçimini sürdüren bazı kesimler başta olmak üzere, Coronavirüs(Covit 19) hastalığına karşı alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamak amacıyla, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyerek, Milli Dayanışma Kampanyası başlatmıştır. Kampanyayla ilgili Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Covid 19 bağış hesap numaraları aşağıda sunulmuş olup, kampanyaya destek olmak amacıyla okul ve kurumlarımızda toplanan yardım paralarının ilgili hesap numaralarına yatırıldığına dair banka dekontlarının müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.”