Okul için İzmir’e gitmişti: TEOG birincisi Arda Baran, depremde yaşamını yitirdi

Dersim'den İzmir'e özel bir okulda burs kazanarak giden TEOG birincisi 17 yaşındaki Arda Baran Demir, İzmir'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybetti.

Okul için İzmir’e gitmişti: TEOG birincisi Arda Baran, depremde yaşamını yitirdi

İzmir’de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde, Dersim’de Çemişgezek ilçesinde Payamdüzü köyünde yaşayan ve TEOG’da derece yaparak İzmir’de özel bir okuldan burs kazanarak okumaya giden Arda Baran Demir de hayatını kaybetti.

Bayraklı ilçesi Manavkuyu Mahallesi’ndeki Barış Apartmanı’nın enkazının altından 17 yaşındaki Arda Baran Demir’in cansız bedeni çıkartıldı.

Anne ve babası işte, kız kardeşi ise okulda olduğu için evde depreme yalnız yakalanan ve hayatını kaybeden Demir’in cenazesi, memleketi Çemişgezek ilçesine bağlı Payamdüzü köyüne getirildi. Kılınan cenaze namazına Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Şenyiğit, İlçe Emniyet Amiri Suat Üşümez, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve ailesi katıldı. Cenazede güçlükle ayakta durabilen Arda Baran’ın babası Aydın Demir ve annesi Ferayi Demir’i yakınları teselli etmeye çalıştı.

CHP Dersim İl Başkanı Ali Mustafa Çelik sosyal medya hesabından Arda Baran için yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Teog sınavında 120 sorudan 119 soruyu doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olan ve bize büyük bir gurur yaşatan Tunceli Çemişgezek Payamdüzü köyünden 17 yaşındaki Arda Baran Demir, İzmir depreminde ne yazık ki hayatını kaybetti. Hepimizi derin acıya boğan Arda canımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.”