Okçular Vakfı’nın etkinlik düzenlediği parka 46 milyon TL harcanmış

Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu Okçular Vakfı'nın "Malazgirt 1071 Anma Etkinlikleri"ni düzenlediği Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'na 3 yılda 46 milyon TL harcandığı ortaya çıktı.

Okçular Vakfı’nın etkinlik düzenlediği parka 46 milyon TL harcanmış

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Okçular Vakfı’nın “Malazgirt 1071 Anma Etkinlikleri”ni düzenlediği Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı’na 3 yılda 46 milyon TL para harcandı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkisiyle park için üç yılda üç ayrı ihale gerçekleştirilirken, kamu bütçesinden park için 46 milyon 136 bin TL harcama yapıldı.

İlki 2018 yılında gerçekleştirilen ihaleler aracılığıyla parka namazgah, helikopter pisti ve millet kıraathanesi gibi yapılar inşa edilmesi için yetkilendirme yapıldı.

İhaleler 23 milyon 187 bin ile Kenan Gökten İş Ortaklığı’na, 13 milyon 100 bin TL ile Emba Madencilik İnşaat Şirketi’ne ve 9 milyon 849 bin TL ile Azboy Mühendislik-Öz Gönül İnşaat İş Ortaklığı’na verildi.