Öğrencilerin tepkisine rağmen yapımına devam edilen “YTÜ millet bahçesi” 15 Temmuz'a yetiştirilmeye çalışılıyor

İhalesi 5 Eylül’de sonuçlanan ve öğrencilerin tepkisine rağmen yapımına devam edilen YTÜ'deki millet bahçesi projesi 15 Temmuz’a yetiştirilmek için hızlandırıldı.

Öğrencilerin tepkisine rağmen yapımına devam edilen “YTÜ millet bahçesi” 15 Temmuz'a yetiştirilmeye çalışılıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yapılmak istenen “millet bahçesi” projesinde sona gelindi. İhalesi 5 Eylül’de sonuçlanan ve öğrencilerin tepkisine rağmen yapımına devam edilen millet bahçesi projesi 15 Temmuz’a yetiştirilmek için hızlandırıldı; koronavirüs salgınının gölgesinde işçiler de inşaatı yetiştirmeye zorlandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin ve personellerinin itirazlarını göz ardı ederek yapımına devam edilen proje, içeriğine ve sürecine dair resmi bir açıklama yapılmaksızın sürdürülmüştü. Öğrenciler başta olmak üzere inşaat büyüdükçe tepkiler de büyümüştü. Açıklanan millet bahçesi proje alanının gerçekte 4-5 katı büyüklüğünde bir alan olduğu projenin tamamlanmasına yaklaşılmasıyla ortaya çıkmıştı.

ytu-millet-bahcesi-15-temmuza-yetistirilmeye-calisiliyor

 

MİLLET BAHÇESİNE ‘BÜYÜK’ ZİYARET

Geçtiğimiz günlerde AKP İBB Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Bahri Şahin ile ‘millet bahçesi’ni ziyaret etti. Millet bahçesi projesinden “ Türkiye’nin ilk akıllı millet bahçesi” olarak bahseden Göksu’nun ziyarete dair paylaşımı şöyle oldu:

“ Yemyeşil doğası, açık hava tarihi eserler müzesi, bilim parkı ve akıllı sistemler AR-GE merkezi ile yakında Esenler’de açılacak olan Türkiye’nin ilk akıllı millet bahçesi, YTÜ Davutpaşa Millet Bahçemizi rektörümüz ile birlikte inceledik.”

Millet bahçesini, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünün doğal ortamına ve ormanlarına bir müdahale olarak değerlendiren üniversite öğrencileri ise açıklamalarında proje kapsamında birçok ağacın kesildiğini ancak AKP’nin projeyi yeşillendirme projesi olarak reklam ettiğine dikkat çekildi.

ytu-millet-bahcesi-15-temmuza-yetistirilmeye-calisiliyor

MİLLET BAHÇESİ KİMİN İHTİYACINI KARŞILIYOR?

Üniversite kampüsünün, öğrenci alanının millet bahçesine dönüştürülmesi kapsamında ‘millet bahçesi kimin ihtiyacını karşılıyor?’ sorusunun yanıtına yönelik yönlendirmenin proje bitiş tarihiyle açıklığa kavuştuğunu düşünen öğrenciler, projenin kendileri için olmadığını söylüyorlar. Koronavirüs sürecinde eğitime ara verilmiş, üniversite öğrencileri de evlerine dönmüştü. ‘Millet bahçesi projesi’nin tam da öğrencilerin yokluğunda, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde açılmak istenmesi YTÜ kampüsünde tamamlanmak üzere olan projenin öğrencilerle bir bağının olmadığını düşündürttü.

ytu-millet-bahcesi-15-temmuza-yetistirilmeye-calisiliyor