Öğrenciler internete erişebilmek için ahır damına çıkıyor

Hakkari'de yaşayan bir grup öğrenci, Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) bağlanmak için her gün köy dışında bulunan, internete erişimin sağlanabildiği ahırın damına çıkıyor. Öğrenciler kış gelmeden erişim sorununa çözüm bulunmasını istiyor.

Öğrenciler internete erişebilmek için ahır damına çıkıyor

Koronavirüs salgınıyla birlikte yüz yüze eğitime ara verilmesi nedeniyle milyonlarca öğrenci, evlerinde internete bağlanıp EBA’dan derslerini takip etmeye çalışıyor.

Yüksekova ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıtaş köyünün Yemişli mezrasındaki bir grup öğrenci de evlerinde cep telefonunun çekmemesi ve internet erişiminin sağlanamaması nedeniyle zorluk yaşıyor.

Mezrada yaşayan, aralarında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye gidenlerin olduğu bir grup öğrenci, her gün mezranın yaklaşık 1 kilometre dışında bulunan ahıra gidip damına çıkıyor. Dama taşıdıkları sandalyelerinde sosyal mesafe kuralına uyarak oturan öğrenciler, burada EBA’ya bağlanarak derslerini takip etmeye çalışıyor. Öğrenciler, kış ayları gelmeden yaşanan bu soruna çözüm bulunmasını istiyor.