ODTÜ'de KYK protokolü iptal edildi

ODTÜ ile KYK arasında ODTÜ arazisi üzerine yapılması planlanan KYK yurduna dair imzalanan protokol Ankara 11’inci İdari Mahkemesi kararıyla iptal edildi

ODTÜ'de KYK protokolü iptal edildi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği’nin, Rektörlük ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) arasında ODTÜ’de yapılmak istenen KYK yurdu için 21 Mayıs 2018 tarihinde imzalanan protokolün iptali için açtığı davada Ankara 11’inci İdari Mahkemesi protokolü hukuka aykırı bularak 12 Mart’ta iptal kararı verdi. Kararın bugün tebliğ edildiği öğrenildi.

Verilen kararda, “Kurulu bulunan intifa hakkına aykırı kamu gücüne dayalı üstün ve ayrıcalıklı yetkileri kullanarak davalı Kredi Yurtlar Kurulu Genel Müdürlüğü ile aralarında, taşınmazın öğrenci yurdu yapımı için tahsisine ilişkin protokolün hukuka aykırı olduğu ve bu protokol kapsamında gerçekleştirilen inşaat işleminde de hukuka uyarlı bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline oy birliği ile karar verildi” ifadeleri yer aldı.