ODTÜ'de askıya çıkan parsellerin yerine cami mi yapılıyor?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ arazisi içinde bazı parsellerin satışa çıktığını duyurdu.

ODTÜ'de askıya çıkan parsellerin yerine cami mi yapılıyor?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ yerleşkesi içindeki bazı parsellerin bulunduğu alana ait parselasyon planının Ankara Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıya çıktığını açıkladı.

Sendika.org‘un haberine göre, ODTÜ’de orman alanlarının tahsis edilmesi, yol yapım projeleri, bahar şenliklerinin ve LGBTİ+ etkinliklerinin yasaklanması gibi icraatlara imza atması üzerine Tayyip Erdoğan tarafından bir dönem daha rektörlükle ödüllendirilen Verşan Kök, yeni döneminin ilk ciddi projesi için kolları sıvadı.

Ankara Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde, ODTÜ yerleşkesi içerisinde bulunan 821, 822, 828, 829, 832, 833, 834, 835, 840, 841, 842, 843, 846, 851 numaralı parsellerin bulunduğu alana ait parselasyon planı askıya çıkarıldı.

Söz konusu parsellerin ODTÜ’deki mescidin yanı başında olduğuna dikkat çeken Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ODTÜ’deki bu parselasyon planıyla amaçlanan nedir? Din evinin/mescidin büyütülmesi mi planlanıyor? ODTÜ’ye cami mi yapılıyor?” sorularını sordu.

ODTÜ Rektörlüğü’ne bu alanla ilgili bir imar uygulamasının yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa neden yapıldığını ve varsa projelerin ne olduğunu soran bir yazı yazdıklarını aktaran Candan, Ankara’nın kent merkezindeki nefes alanının rant ve talan politikalarıyla parçalanmasına seyirci kalmayacaklarını ve ODTÜ geleneğinin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.