ODTÜ rektörü Verşan Kök soruşturulacak

Ankara 11. İdare Mahkemesi, ODTÜ Rektörü Verşan Kök’ün yargılanmasına karar verdi.

ODTÜ rektörü Verşan Kök soruşturulacak

Ankara 11. İdare Mahkemesi, ODTÜ’de kesilen ağaçlarla ilgili YÖK’ün Rektör Verşan Kök’ün soruşturulmaması kararını iptal etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü arasında imzalanan protokolün ardından 8 Eylül 2017 tarihinde, ODTÜ arazisindeki ağaçlar bir gecede kesilmiş,  bunun üzerine Mimarlar Odası Ankara Şubesi ODTÜ Rektörü Verşan Kök hakkında soruşturma açılması için Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) başvurmuş, ancak YÖK bu talebi reddetmişti.

Verşan Kök hakkında YÖK’ün işlem yapılmaması kararının ardından mimarlar konuyu yargıya taşıdı. Ankara 11. İdare Mahkemesi YÖK’ün ODTÜ Rektörü hakkında işlem yapılmaması kararını iptal etti.

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ODTÜ’de binlerce ağaç bir gecede katledildi. 110 metre yol açıldı. Yüzlerce iş makinesi, kamyonlar, polis eşliğinde ODTÜ’yü ve kentimizi tahrip etti. ODTÜ’nün yeşil aksı parçalandı, KYK yurdu inşaatına direnen öğrencilere acımasızca saldırıldı. Kavaklıkta da ağaç katliamı yapıldı. Şimdi bu işlemlerden sorumlu görevden alınan eski Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Rektör Verşan Kök, yargı önünde hesap verecek” dedi.