Odatv'yle dayanışma mesajımız

Odatv'ye yönelik başlatılan hukuksuz operasyona karşı mesajımız...

Odatv'yle dayanışma mesajımız

Gazetecilere yönelik cadı avına son verilmeli, Odatv operasyonu derhal durdurulmalıdır!

AKP, son süreçte kayıplar verdiği dış politika hamlesinin faturasını içeriye; içeride ise kayıpları yazan gazetecilere kesmeye çalışmaktadır.

Erdoğan’ın uçağında yer alan ve yandaşlığına mukabil muteber ilan edilen yandaş yayın organlarının şefleri Odatv’yi hedef göstermiş; üzerinden 10 gün dahi geçmeden Odatv’nin başarılı kalemleri Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan Savcılığın soruşturması ile karşı karşıya kalmıştır.

Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu aynı hızla siteye erişim engeli getirmiştir.

İktidarı daima övmek, hatalarını halktan gizlemek gazetecilik değil olsa olsa bir propaganda faaliyetidir.

Gazetecilik mesleğini onurla taşıyan meslektaşlarımızdan aynı propaganda faaliyetini beklemek, BTK eliyle baskı kurmak gazeteciliğin bağımsızlık ilkesine de kurşun sıkmak demektir.

Uzun süredir kimi özel isimlere, özel cemaat ve vakıflara, kimi karmaşık ticari ilişkilere parmak basılan tüm haberler tazminat tehdidi eşliğinde hızla sansürlenmekteydi.

Son 10 gündür ise, AKP’yi eleştiren bütün gazetecilerin tek tek ifadeye çağrıldığı, gece yarısı evlerinden alındığı, jet hızında Savcılık kararlarıyla içeri tıkıldığı karanlık bir süreçten geçiyoruz. AKP’nin kararlarına Savcıların hukuki kılıf diktiği hukuksuz bir süreçteyiz.

Manifesto Yayın Kurulu olarak gazetecilere başlatılan cadı avının derhal sonlanması, haberleri sansüre uğrayan bağımsız gazetelerin bu korku iklimini protesto etmesi, itirazı bile olmayan BTK kararlarının ise reddedilmesi gerektiğini ilan ederiz.

AKP cadı avını derhal sonlandırmalı, Pelikan ve FETÖ metodlarını bırakmalı, propaganda ile gazeteciliğin ayırdına varmalı, BTK sopasını üzerimizden çekmelidir!

Odatv operasyonu ile içeri atılan Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç derhal serbest bırakılmalı, hukukun alet edildiği operasyon sonlanmalı, sitenin okurlarıyla buluşmasını engelleyen sansür kaldırılmalıdır.

Manifesto Yayın Kurulu