O'Brien: Rusya'yla silah kontrolüne ilişkin 'önemli müzakereler' yapacağız

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, Washington'un yakında Moskova'yla silah kontrolüne ilişkin 'önemli müzakereler' yapacağını söyledi.

O'Brien: Rusya'yla silah kontrolüne ilişkin 'önemli müzakereler' yapacağız

Fox News’e demeç veren O’Brien’a ABD’nin Açık Semalar Anlaşması’ndan çekildiği gibi Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması’ndan (START-3) da çıkıp çıkmayacağı soruldu.

ABD’nin START-3’ten çıkacağı bir senaryoyu olası bulmadığını belirten O’Brien, “START-3’ten çıkacağımızı düşünmüyorum. Müzakereler için çok güçlü bir ekip kurduk kurduk. ABD Başkanı Donald Trump’ın Silah Kontrolünden Sorumlu Özel Danışmanı Marshall Billingslea’nin başkanlık ettiği bu ekipte Enerji Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı’ndan temsilciler var ve Rusya’yla müzakerelere hazırlanıyorlar. Nükleer silah kontrolü hakkında müzakereler yapacağız. Bunun önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Rusya ve ABD’nin silahlar üzerinde tam teşekküllü kontrolün sağlanmasını istediğini kaydeden O’Brien, “Bundan dolayı, START-3 Anlaşması’nda ilerleme sağlamaya başlayacak olmamız konusunda ihtiyatlı iyimserliğe sahibim” diye konuştu.