Obama'dan Trump'a korona eleştirisi

ABD'nin eski başkanı Barack Obama, Trump yönetiminin virüs karşısındaki performansını "kaotik felaket" tanımıyla ifade ederek eleştirdi. 

Obama'dan Trump'a korona eleştirisi

ABD eski Başkanı Obama, Trump yönetimini koronavirüs sürecindeki politikaları yüzünden eleştirdi. Obama, Beyaz Saray’ın koronavirüs sürecinde kriz yönetimini ‘tam bir kaotik felaket’ olarak tanımladı.

ABD’nin eski başkanı Barack Obama, Trump yönetiminin virüs karşısındaki performansını “kaotik felaket” tanımıyla ifade ederek eleştirdi.

CNN‘in haberine göre Demokratlar’ın başkan adayı olması beklenen Joe Biden’a destek için yapılan kapalı bir telekonferansta konuşan Obama, Beyaz Saray’ın koronavirüs krizi yönetimini ‘tam bir kaotik felaket’ olarak tanımladı.

Obama Alumni Association adlı organizasyonun üyeleriyle gerçekleştirilen 30 dakikalık konuşmanın bir kaydını önce Yahoo News yayımladı. Ardından CNN, Obama yönetiminin eski üç çalışanıyla konuşarak bu konuşmayı doğruladı.

TRUMP’A KARŞI BIDEN

Obama aynı toplantıda, destekçilerini 3 Kasım seçimlerinde Trump’a karşı Demokrat aday Joe Biden’ı desteklemeye çağırdı.

Obama, “Bu seçimler çok önemli çünkü sadece belirli bir birey ya da siyasi partiye karşı mücadele etmiyoruz; bencil, bölünmüş, kabileci olma ve başkalarını düşman olarak görmenin Amerikan yaşamında daha güçlü bir dürtü haline geldiği uzun vadeli eğilimlere karşı mücadele ediyoruz” diye konuştu.

“Bu küresel krize karşı verilen yanıtın solgun ve inişli-çıkışlı olmasının” nedeninin bu olduğunu ifade eden Obama, “‘Bundan ben ne yarar sağlarım ve başkaları beni ilgilendirmez’ zihniyeti yönetimimiz içerisinde hareket alanı bulduğunda bu tam anlamıyla keşmekeş bir felaket haline geldi’’ ifadesini kullandı.

Obama, “Bu nedenle Joe Biden için ne kadar zaman gerekiyorsa harcayacağım ve mümkün olduğu kadar güçlü kampanya yürüteceğim” dedi.

Obama’dan ve Beyaz Saray’dan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.