O isimden yeni 'fetva': Ramazan günlerinde lokanta, büfe işletmek günahtır

Türkiye Gazetesi yazarı Osman Ünlü, "Ramazan günlerinde lokanta, aşhane, gazino, büfe gibi yiyip içme yerlerini işletmek günahtır." dedi.

O isimden yeni 'fetva': Ramazan günlerinde lokanta, büfe işletmek günahtır

AKP’ye yakınlığıyla bilinen, Işıkçılar cemaatinin gazetesi Türkiye‘de, Ramazan ayında faaliyet gösteren lokanta ve büfe işletenleri hedef haline getiren bir köşe yazısı yer aldı.

Gazetenin “ilahiyatçı” yazarlarından Osman Ünlü, “Dinin bildirdiği bir özür sebebiyle oruç tutamayan bir kimse, açıktan yiyip, içebilir mi? sorusuna yanıt verirken şu ifadeleri kullandı:

“Cevap: Özrü olan kimseler, oruç tutamadıkları günler, gizli yemelidirler. Ramazan-ı şerifte umumi yerlerde, Müslümanların karşısında, oruç yiyenlerin ve oruç tutanları aldatarak, oruç tutturmayanların imanı gider. Ramazan günlerinde lokanta, aşhane, gazino, büfe gibi yiyip içme yerlerini işletmek günahtır. Bunların, oruç yiyenlerden kazandıkları, helal ise de, zararlıdır. Buralarını iftardan sonra açmalıdır.”

Gazetedeki köşesinde bugüne dek “Çocuklara namazı 10 yaşında zorlamak, 7 yaşında emretmek lazımdır”, “Tef, tambur, her çeşit çalgıyı evlerde bulundurmak günahtır”, “Sünni olmayan kafirdir, cehenneme gider” gibi birçok skandal “fetva”lar veren Osman Ünlü, son “fetva”larından birinde de “İbadetlerini başkalarına göstermekten hayâ etmek, utanmak caiz değildir.” demişti.