Nurcuların salgın değerlendirmesi: Koronavirüs, müminleri ibadete yönlendirdi

Garzanlı yazısında, koronavirüsün de Allah'ı tanıdığını ve verilen emri yerine getirdiğini yazdı.

Nurcuların salgın değerlendirmesi: Koronavirüs, müminleri ibadete yönlendirdi

Nur Cemaati’nin yayın organlarından YeniAsya gazetesinde bugün yayınlanan Rüstem Garzanlı imzalı yazıda koronavirüs salgını değerlendirildi. Yazıya “Koronavirüs, mü’minleri ibadete yönlendirdi” başlığı verildi.

Nurcuların gazetesinde çıkan yazıda, insanların evlerinden çıkamadığı şu günlerde “Bugün dünya gündeminde düşmeyen ve insanlığı aciz bırakan Koronavirüs’ün etkisinden insanlar evlerinden dışarıya çıkamaz olmuş. İslâm’ın şiarı olan ezan-ı Muhammed’dinin akabinde cami hoparlöründe cemaatle namaz kılınmayacağı ve 65 yaş ve üstü olanların evlerinden dışarıya çıkmaması gerektiği duyuruluyor.” denilirken; “Bu hadise karşısında Risale-i Nur talebelerine de bir okuma programı fırsatı çıkmıştır.” önerisi paylaşıldı.

Garzanlı yazısında, koronavirüsün de Allah’ı tanıdığını ve verilen emri yerine getirdiğini yazdı. Yazıdan bazı bölümler şöyle:

“Koronavirüs, savaşları yumuşatmış, silah sesleri nispeten susturmuş, baskıcı devlet idarecileri korku ve panik içinde uyuşuk bırakılmış, cami ve ibadethaneleri kapatırmış ise de, bilâkis mü’minleri daha fazla ibadete yönlendirmiş.

Her bir nebat, her bir ağaç, her bir hayvan, canlı; cansız ne varsa lisan-ı hali ile Allah’a ibadet ediyor. “Mevcudat, zerrelerden güneşlere kadar, vazifelerle muvazzaftır ve evamir-i İlâhîyeye musahharlardır.”4 O’nun emri tahtında hareket ediyorlar.

Hulâsa: Kâinatta ne varsa kudret sahibi olan Allah’ı tanıyor ve her biri kendi lisanı ile O’na, ibadet ediyor. Koronavirüs de O’nu tanıyor ve verilen emri yapıyor. O’nu tanımayan ve ibadet etmeyen gafildir, zarardadır.”