Numan Kurtulmuş: AK Parti'ye geçmek isteyen çok başkan var, çalışıyoruz

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "AK Parti'ye geçmek isteyen çok sayıda başkan var. AK Parti'ye uygun isimler üzerinde çalışma yapılıyor. 3'er 5'er isteyen arkadaşlarımızın arasından partimizin uygun gördükleri arkadaşlarla bu yolcuğu sürdürmeye kararlıyız." dedi.

Numan Kurtulmuş: AK Parti'ye geçmek isteyen çok başkan var, çalışıyoruz

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Numan Kurtulmuş, bir erken seçim olup olmadığı konusunda “Türkiye seçim genel seçim cumhurbaşkanlığı seçimi 2023 belediye 2024 yılında yapılacak. Meselemiz Türkiye’yi 2023’e daha güçlü götürebilmektir. Türkiye’nin bugünkü siyasi şartları içerisinde hiçbir şekilde erken seçimi gerektirecek rasyonel bir sebep yoktur.” dedi.

Kurtulmuş ‘FETÖ’nün siyasi ayağı iddiası’ tartışmasıyla ilgili “Sayın Bahçeli ”Yurtta Sulh Konseyi üyelerine bakın anlayabilirsiniz’ dedi. Siyasi ayak varsa nasıl ortaya çıkar?” sorusuna da “Hiçbir kimsenin siyasetçi diye muaf olması düşünülemez. Yoğun mücadele var. Nerede kim varsa ortaya çıkarılacaktır. Bu mesele Meclis Araştırma Komisyonu’nun görevi değil Cumhuriyet Başsavcılıklarının görevidir. Türkiye FETÖ’ye karşı bir mücadele veriyor.” diye yanıt verdi.

‘100 belediye belde ya da ilçe belediye başkanı AKP”ye katılacağı iddiasıyla ilgili CHP’nin ”Bazı belediyelere kayyum atadılar şimdi icra göndererek tehdit ederek AK Parti’ye geçmesi için uğraşıyorlar” iddiasına karşı ise Kurtulmuş “Külliyen yalandır” diyerek “AK Parti’ye geçmek isteyen çok sayıda başkan var. AK Parti’ye uygun isimler üzerinde çalışma yapılıyor. 3’er 5’er isteyen arkadaşlarımızın arasından partimizin uygun gördükleri arkadaşlarla bu yolcuğu sürdürmeye kararlıyız. Defosu olmayan isimlerle yolumuza devam ederiz. Vasıfları halk tarafındaki karşılığı oradaki yerel siyasetle uyumlu çalışıp çalışmayacağı ahlakı bütün bunların hepsinin gözden geçirerek adım atmak durumundayız. Her partiden var. MHP’den yok. MHP Cumhur İttifakı’nın ortağıdır.” ifadelerini kullandı.