New York Belediye Başkanı: Büyük çapta bir yokluk çekmeye 10 gün uzaktayız

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, koronavirüs salgınının nisan ve mayısta daha da kötüleşeceği uyarısında bulundu.

New York Belediye Başkanı: Büyük çapta bir yokluk çekmeye 10 gün uzaktayız

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, koronavirüs salgını ile mücadelede eyaletteki hastanelerdeki kaynakların hızla tükendiği uyarısında bulundu.

Blasio, “Salgın konusunda gerçeği söylemek gerekirse daha yeni başlıyoruz. En kötüsü henüz gelmesi. Salgın, nisanda marttan daha kötü olacak. Mayıs da nisandan daha kötü olabilir” dedi.

CNN televizyonuna konuk olan Blasio, Kovid-19 ile mücadele için hastanelerdeki kaynakların hızla tükendiğini belirtti.

Blasio, “Hastane sisteminin çalışması için gerekli olan vantilatör, cerrahi maske gibi malzemeler için büyük çapta bir yokluk çekmeye 10 gün uzaktayız.” ifadesini kullandı.

Bu süreçte federal hükümetin kendilerine yeteri kadar kaynak sağlamadığını savunan Blasio, “Ordu devreye sokulmadı. Trump’ın sözünü ettiği Savunma Üretimi Kanunu, görebileceğimiz şekilde uygulanmadı. Sadece New York kenti ya da eyaleti değil, ülkenin birçok yeri kendilerini yalnız hissediyor.” eleştirisinde bulundu.

Blasio, “Salgın konusunda gerçeği söylemek gerekirse daha yeni başlıyoruz. En kötüsü henüz gelmesi. Salgın, nisanda marttan daha kötü olacak. Mayıs da nisandan daha kötü olabilir.” görüşünü paylaştı.