NATO tatbikatı koronavirüs nedeniyle iptal edildi

NATO birliklerinin Norveç'in kuzeyinde Rusya sınırı yakınında gerçekleştirdiği Cold Response tatbikatını durdurma kararı alındığı belirtildi. İlk olarak Finlandiya tatbikata katılacak 400 askeri göndermekten vazgeçtiğini açıklamıştı.

NATO tatbikatı koronavirüs nedeniyle iptal edildi

NATO birliklerinin Norveç’in kuzeyinde Rusya sınırı yakınında gerçekleştirdiği Cold Response tatbikatını durdurma kararı alındığı belirtildi.

Norveç televizyonu NRK’nın Norveç ordusu yönetimine dayandırdığı haberine göre, 14 bin askerin yer aldığı Arktik bölgesindeki Cold Response tatbikatı, koronavirüs salgını nedeniyle durduruldu.

Silahlı Kuvvetler operasyon karargahı komutanı Korgeneral Rune Jakobsen, enfeksiyon durumunun yeni bir aşamaya girmesinden sonra askeri tatbikatın durdurulması gerektiğini söyledi.

NATO’nun bu kararı Norveç’te koronavirüs salgınının kontrolden çıkması nedeniyle aldığı ifade edildi.

İlk olarak Finlandiya tatbikata katılacak 400 askeri göndermekten vazgeçtiğini açıklamıştı. NATO’nun tatbikatı iptal etmesini bölünmüş bir görüntü vermemek için aldığı iddia edildi.

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananların sayısı son günlerde Norveç’te ciddi şekilde arttı. Dün akşam itibarıyla 277 olan ülkedeki vaka sayısı, bugün öğle saatlerinde 430 olarak açıklandı.

Norveçli doktorlar, ülkede alınan önlemlerin yetersiz olduğunu belirterek hükümetten tedbirleri artırmasını talep etti. Doktorlar, Norveçlilere yurtdışına seyahat etmeme tavsiyesinde bulundu.