Nasrallah'tan 'Sezar Yasası' yorumu: Suriye'yi yalnız bırakmayacağız

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Sezar Yasası'na ilişkin "Kendileri de dahil tüm müttefiklerinin söz konusu yaptırımlara karşı Suriye'yi yalnız bırakmayacağını ve Sezar Yasasının Lübnanlıları da hedef aldığını" dile getirdi

Nasrallah'tan 'Sezar Yasası' yorumu: Suriye'yi yalnız bırakmayacağız

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, yaptığı televizyon konuşmasında, Lübnan’da yerel para biriminin dolar karşısında rekor seviyede değer kaybetmesi ve ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırım yasasını değerlendirdi.

Lübnan lirasının değer kaybından ABD’yi sorumlu tutan Nasrallah, Washington’un, Hizbullah üzerinden Suriye ve İran’a döviz akışını engelleme gerekçesiyle Lübnan Merkez Bankasının piyasaya dolar akışına izin vermediğini öne sürdü.

Teyitli ve resmi bilgilere dayanarak konuştuğunu ifade eden Nasrallah, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Doların yükselişini protesto edenler, kimleri protesto ettiklerini bilmelidir. Emniyet güçlerinin de dolar toplayanları açığa çıkarması gerekir. Lübnan’da 2019’dan beri Suriye ve İran’ın dışındaki ülkelere göndermek üzere on milyonlarca dolar satın alan bir banka var. Eylül 2019-Şubat 2020 arasında Lübnan’dan 20 milyar dolar çıkarıldı.”

Dolar konusunu, “Lübnan’ı çöküşe sürükleme komplosu” olarak değerlendiren Nasrallah, “Bizler, yurt dışından dolar getiriyoruz, içerideki doları toplamıyoruz.” dedi.

ABD’nin, Lübnanlıları “silah veya açlıkla öldürme” seçenekleri arasında tercih yapmaya zorladığını söyleyen Nasrallah, “Bizler de diyoruz ki: Silahımıza sahip çıkacağız, aç kalmayacağız ve sizleri öldüren biz olacağız.” diye konuştu.

Nasrallah, yürürlüğe girecek olan Sezar Yasası’na da değinerek, bunun Suriye’ye kapsamlı bir abluka olduğunu söyledi.

Kendileri de dahil tüm müttefiklerinin söz konusu yaptırımlara karşı Suriye’yi yalnız bırakmayacağını aktaran Nasrallah, Sezar Yasası’nın Lübnanlıları da hedef aldığını dile getirdi ve, “ABD, Lübnanlıları aç bırakmak için tüm kapıları kapatıyor.” ifadesini kullandı.